miércoles, 12 de mayo de 2021

El Dia, edició de divendres 7 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

EL CONSELL MUNICIPAL DE TERRASSA S'ADREÇA AL CONSELL DE LA GENERALITAT.

El Consell Municipal de Terrassa li plau adreçar-se al Consell de la Generalitat constituït avui a la tarda, per tal de manifestar-li que les organitzacions que sota signen les quals formen part d'aquest Consell Municipal, compenetrades del major esperit de solidaritat, es senten identificades amb el Consell de Catalunya i aportant l'alt exemple de la nostra ciutat en plena harmonia antifeixista, de-manem que el Govern català faci constar aquest viu i urgent anhel de tot el poble de Terrassa antifeixista, el qual vol que acabin immediatament les pertorbacions a Barcelona i que hom disposi les actituds fratricides i tothom es reintegri al lloc normal, a profit de la victòria sobre el feixisme.

E.R. C.,C.N. T., U. G. T., Unió de Rabassaires, P. O. U. M. i Acció Catalana.

DIADA DE LA SARDANA PRO-SEGELL INFÀNCIA.

Demà dissabte, a les 5 de la tarda, i diumenge, a les 11 del matí. la Banda Municipal donarà unes audicions dei sardanes al Parc Municipal els programes de les quals són els següents:

DISSABTE:

Cantant l'amor, Vicens.

El Merlot i el Rierol, Serrat.

La noia alegre que no sap plorar. Serra

Camperola, Toldrà.

Cant juvenil, Mercader.

DIUMENGE.

Nit de vetlla, Gols.

Maria, Bou.

Mallorca, F. Palmerola.

Antònia, Serrat.

El petit Pepet, Mercader.

La Cobla del Sindicat Musical també donarà una altra audició, a les 5 de la tarda del diumenge.

PAGAMENTS A LA CUINA POPULAR.

Es posa a coneixement de tots els posseïdors de “vals" de la Cuina Popular, que poden passar a liquidar els corresponents del 11 al 18 d'abril i hores de 2 a 5 de la tarda, el propvinent dissabte dia 8 del mes en curs, havent de presentar els esmentats "vals" acompanyant la corresponent factura.

Són pregats tots aquells que hagin de cobrar que es previnguin de canvi.

PARE QUE AGREDEIX LA SEVA FILLA.

A la Comissaria local de Policia, s'hi ha personat la noia Josepa Solà, domiciliada al carrer Major de S. Pere, 69, la qual ha acusat el seu pare de maltractar-la molt sovintment.

Ahir sembla que hi hagué sessió especial i la noia resultà seriosament lesionada. Els maltractes a més són de paraula i el pare dedica moltes floretes a la seva filla que son tan doloroses com els mateixos cops.

La policia s'ha interessat en aquesta qüestió i procurarà asserenar els ànims.

NOTA DE LA FEDERACIÓ DE MUTILATS, FERITS Y MALALTS DE GUERRA

S'invita els milicians, mutilats, ferits i malalts de guerra, a què passin per la. Federació, situada al carrer de Francesc Macià, 12, de 10 a 12 del matí, per un assumpte d'interès.

NOTA DE L'A. E. M. A. O. T.

L'Associació d'Alumnes; i ex-alumnes de l’Escola Municipal d'Arts i Oficis d’aquesta ciutat, assabenta els seus associats, que degut als fets ocorreguts a Barcelona, queda ajornada la visita que s'havia d' efectuar demà dissabte al mati, als Laboratoris cinematogràfics de la casa Josep M Bosc, de l'esmentada ciutat.

Oportunament, hom anunciarà la data en què s'efectuarà i per tant els socis que estaven inscrits poden retenir la invitació, la qual ela serà vàlida pel dia en què s’efectuï.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Alfons Cuartero, de 9 anys d' edat i amb domicili a la carretera de Rellinars, 58, el qual presentava segons diagnòstic del metge de guàrdia, contusió amb hematoma a la parpella superior esquerra. Després d'assistit-ha passat al seu domicili.

De resultes d'un atac epilèptic que li sobrevingué a la via pública, ha estat assistit el ciutadà .Antoni Vidany, de 35 anys d'edat. Ha estat traslladat al seu domicili, Pardo Bazán, 122.

Joan Ubach, de 5 anys d'edat, ha estat guarit de ferida inciso-contusa a la regió parietal dreta, a causa d'una caiguda a via pública. L'esmentat accidentat viu al carrer d'Ignasi Iglésies, 384.

Avís oficial

La Comissió Permanent del Consell Municipal, en sessió celebrada el dia set del proppassat mes d'abril, adoptà els següents acords:

Primer.—Aprovar el projecte de rasant definitiu del carrer de Pardo Bazán, confeccionat per l’Arquitecte Municipal, amb un pressupost total de 6.312'18 pessetes, realitzant-se aquestes obres amb càrrec a la consignació de la Brigada Municipal d'Obres.

Segon—Imposar les contribucions especials a què fa referència el número segon de l'article 310, en relació amb l'apartat b) de l'article 332 de l'Estatut Municipal del 8 de març de 1924, en la quantia del 50 per cent de l'impost del donant i 25 per cent de l'import del de contenció, i aprovar els documents! exigits per, l'article 357 de l'al·ludit text legal, confeccionats per l'Oficina Tècnica municipal, els quals junt amb el projecte, restaran de manifest al públic en el Negociat d'Obres i Vivenda de la Secretaria; municipal, durant 15 dies, comptats a partir del següent de la publicació del corresponent anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, per tal que, durant dit termini i set dies després, puguin presentar-se les reclamacions que estimin pertinents.

El que es fa públic per a general coneixement dels interessats.

Terrassa 6 de maig del 1937.

El President, Jaume Figueras.

No hay comentarios: