jueves, 27 de mayo de 2021

Front, edició de dimarts, 18 Maig 1937, pàg. 2

 

Ja no us diran roigs...

La nova llista del govern de la República, ha obert de bat a bat la porta de les esperances reaccionaries. Els cervells dels homes d'Esquerra Republicana, Acció Catalana, si, si, Acció Catalana, Partit Socialista i tots aquells de la mateixa escola, han trobat per fi un descans que es mereixien.

Amb aquest nou govern que ells defensaran amb la veu més alta que puguin, els burgesos que hi ha a la reraguarda, els acaparadors amics, ja no us giraran la cara. Car ja no sereu roigs, sinó demòcrates d'Anglaterra i França. L'etiqueta roja desapareixerà àdhuc en els comentaris de la premsa estrangera, Quan un d'aquests homes d’ ”esquerra" llegia que la premsa de fora qualificava els dos bàndols en lluita a Espanya de roigs i nacionalistes, sentien una mena de repulsió i una veu interior exclamava: jo roig?. Com m'haig de veure, mare de Deu !.

La sucursal d'aquesta mena a Terrassa sentirà més que cap l’alegria de què per fi podran deixar de parlar en "revolucionari", apartant del seu vocabulari els mots, revolució, treballadors, socialisme, per a usar novament el seu joc de paraules tan enyorat. Poble, justícia social, Catalunya, etc.. etc. i ensems podran dedicar sense por al ridícul molt d'espai a "Les lletres a l’uníson del temps" sense que hi estiguin realment, veritable filigrana poètica escollida entre les escollides. Ja ho sentirem a dir.

Es clar que els atacs contra aquells que no voldran deixar de parlar en llengua proletària perquè la senten i perquè defineix exactament llur pensament en la lluita i emancipació de la classe obrera, les persecucions indignes d'aquests homes sincers, es produiran amb més força que mai.

Però també hi ha una altra cosa clara. Els obrers no permetran aquest crim. Ja ho van dir fa pocs dies a Barcelona. Però tornaran a fer-ho si és precís.

Q.

CONVOCATORIA

La Federació de Mutilats, Ferits i Malalts de Guerra, convoca per a demà dimecres a tots els seus afiliats a una reunió que tindrà lloc al seu estatge a dos quarts d'onze del matí per a tractar dels següents assumptes:

Lectura de l'acta anterior.

Assumpte socis.

Treballs efectuats per la Junta.

Assumptes varis.

Por la importància de la mateixa es prega l'assistència. — La Junta.

UNA VETLLADA BENÈFICA

Organitzat per la Secció Femenina del Grup Excursionista Egara, el proper dissabte a la nit es celebrarà un acte artístic a profit del Segell Pro Infància en el qual col·laborarà la Secció Artística de l’esmentat Grup i la Rondalla del C. Aragonès.

Donarem en properes edicions el programa de l'acte.

MILÍCIES U. G. T.

El propvinent divendres, dia 21, a la tarda, sortirà el cotxe correu de l’organització cap a Torralba .d'Aragó i Alcubierre. S'avisa a tots els familiars que portin paquets i encàrrecs, fins divendres al migdia.

RECTIFICACIÓ QUE MILLORA EL PROGRAMA DEL CONCERT DE DEMÀ

La Comissió de Cultura del Consell Municipal i el Comissariat de Propaganda de la Generalitat, han acceptat amb gust l'oferta de millorament del programa del concert que demà celebrarà la Banda Municipal de Madrid a la nostra ciutat, feta pel mestre Solozábal i els Delegats de l'esmentada Banda, per tal que el públic terrassenc pugui gaudir junt amb la coneguda música popular de mestres espanyols la música selecta de Wagner, Bach, etc., reconeguts valors immortals de l'art dels sons i els silencis.

Aquest millorament del programa és un nou motiu que contribueix a fer creure que el poble de Terrassa assistirà en massa a palesar als músics madrilenys l'admiració que sentim pel seu poble heroic i, alhora, el nostre anhel d'abastar una veritable cultura.

Heus ací el programa:

Primera part: “Las Golondrinas" (pantomima), Usandizaga.

Fundición de acero” (música de màquines), Mossoulov.

"Bohemios" (selecció). Vives.

"La santa espina" (sardana). Morera.

“La Verbena de la Paloma" (fantasia), Breton.

"Dos apuntes bascos", Solozábal.

Segona part:

''La del manojo de rosas" (fantasia), Solozábal.

" Célebre Tarantela ", Gottschalt.

"La Dolores" (jota), Breton.

"Pasacaglia en do menor", Bach.

“Preludi i final de Tristany i Isolda”, Wagner.

VENDA DE MONGETES

La Conselleria de Proveïments assabenta al públic que demà dimecres i dijous es vendran mongetes, de la següent manera:

Dimecres, dels núm. 1 al 5.000 del carnet.

Dijous, dels núm. 5.001 als restants.

Preu de venda, a 3’20 ptes. El quilo.

Es vendran indistintament crues o cuites, tindran dret, però els que les demanin crues o la ració consignada en el tiquet, i els qui les desitgin cultes, al doble.

Els establiments designats són:. Tots els dels Mercadals i els situats en els següents carrers:

Rambla 237; Aviador Cabré 45; Topete 104; Infant Martí 62; Primer :de maig 52; Salvador Busquets 21; Ample 14; Francesc Catasús 15; Passeig 10; Topete 154; Rutlla 48; Ctra. Moncada 93; Ctra. Martorell 40. Els afiliats a la Unió de Cooperadors es proveiran a les seves sucursals.

No hay comentarios: