martes, 18 de mayo de 2021

Front, edició de dimarts, 11 Maig 1937, pàg. 2

 

Diatribes i rialles

Es absurd creure que la campanya desfermada pels diaris locals i els de Barcelona. entre altres, respon a un punt de casualitat. Tot d'una es deuen haver dit uns amb altres: Ara és l'hora de treure del mig aquests que ens fan tanta nosa. Perquè si més no, els destorbem de fer el que fan planerament sense tenir en compte el grau social assolit pels nostres obrers des del 19 de juliol.

Dona gust de mirar els diaris locals. Els insults i les mentides estan a l'ordre del dia. Aquí teniu aquest cas que ha ocorregut al nostre, respectable Macias Marimon, que fa venir la rialla als llavis encara que hom no vulgui. Bé prou que nosaltres comprenem que no és hora de divertir-nos. però hem, de confessar què trobem aquest simulacre d'atracament com una de les grans diverticions que de tard en tard en són donades. Que demanar llumins no és demanar ja vida ni la pistola a un home, se sap tothom menys aquells homes que somnien truites i que estan pensant tot el dia quina en podran dir contra el P. O. U. M. Son els mateixos que han dit tantes vegades segons les conveniències que el nostre partit era feixista i que àdhuc s'ho han arribat a creure i a tenir-nos una por que no poden aguantar.

El primer diari què vàrem rebre ahir a la nostra redacció fou “Vida Nueva". En llegir la carta oberta, de Prudenci Solé no poguérem per menys que esclatar en una rialla que durà fins que "L'Acció" vingué a les nostres mans. Aleshores la rialla és multiplicà. Els de "L'Acció" es varen creure punt per punt el gran cas succeït a Macias Marimon. l seriosament feien quatre ratlles contra el P. O. U. M., posant, sobre el paper les mateixes paraules de sempre i els mateixos i reconcebuts intents que s'ha comprovat d'una manera patent que només ells que els escriuen els arriben a creure íntegrament. Per comble en el mateix diari hi havia la carta oberta de l'esmentat ciutadà.

A nosaltres no ens resta fer altra cosa que agrair efusivament aquests moments tan deleitosament alegres proporcionats per les plomes insignes dels nostres mai prou elevats

EL CERTIFICAT D'INSTRUCCIÓ

Rebuts en aquesta Alcaldia els certificats d'Instrucció militar dels individus que estan compresos entre els 21 als 30 anys els quals hagin servit menys de sis mesos i que van practicar la instrucció de referència a la nostra ciutat, són cridats per a demà dimecres el primer equip d'instrucció que es practicava al camp dels "Pajaritos", sota el comandament d'en Domingo, per tal de recollir l'esmentat certificat.

El sergent encarregat de l'oficina, prega als individus afectats que es trobin absents de la localitat, que passi un dels seus familiars. L'oficina està instal·lada al segon pis de l'Ajuntament en el departament de l'Arxiu. Hores de despatx, de 9 a 1 del mati i de 4 a 7 de la tarda.

Demà publicarem la invitació dels altres equips.

REUNIÓ DE LA "MUTUA D'ASSEGURANCES”

El Comitè Obrer de Control de.la "Mútua d'Assegurances de Terrassa" comunica als seus associats, que ha estat fixada pel proper dijous, dia 13, la celebració de la reunió de mutualistes que fou suspesa la passada setmana, la qual es celebrarà en el mateix Saló Catalunya, a les sis de la tarda.

Per entrada a la mateixa, seran vàlides les targes, de delegació que foren repartides anteriorment.

DEL CONCERT DE LA BANDA MUNICIPAL DE MADRID

Tothom sabrà el motiu que va induir a no poder celebrar el Concert que havia de donar dimecres proppassat la Banda Municipal de Madrid, previ advertiment de la Conselleria de Cultura. Avui, aquesta, pot fer palès que malgrat les dificultats que han sorgit per a la celebració del Concert Popular de referència es donarà el proper dimecres dia 19, i a més, adverteix que aquell qui havia adquirit les localitats anteriorment que les reservi perquè seran igualment valorades.

Anirem donant detalls d’aquest magne Concert.

DONATIU D'UN GRUP DE MODISTES

Un grup de modistes de la localitat feren ahir lliurament de la quantitat de 150 pessetes, producte d'un festival particular, al President del Consell Municipal a fi que aquest les destinés als Hospitals de Sang.

El President ha cursat la demanda de les modistes. També, aquestes, lliuraren a més 10 pessetes a la memòria de Ricard Rovira, les quals foren destinades als mateixos establiments.

Cal imitar aquest gest generós.

EL CONDOL DE RÀDIO TERRASSA PER LA MORT DE JOSEP TORRES (TORESKY)

L'Emissora local, ha adreçat el següent, telegrama de condol.

“Ràdio Barcelona. — Recollim condol poble terrassenc defunció popularíssim locutor vostre Josep Torres, i us el trametem junt amb expressió nostre sentiment. — Ràdio Terrassa."

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGENCIA

En les darreres 24 hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Josep Carrera, de 7 anys d'edat, domiciliat al carrer de Miquel Vives, 67 que presentava una ferida tallant al front i genoll esquerra.

Manuel Rodríguez ha estat assistit per haver sofert un atac d'histerisme a la via pública. Ha passat al seu domicili, Francesc Macià, 86.

INFANTS A DISPOSICIÓ DEL POBLE

El Departament d'Assistència Social ens ha comunicat que té a la disposició del poble de Terrassa uns quants infants. Com és natural, necessita aquest Departament col·locar-los per tal de poder portar a terme la seva obra difícil i humana. Avui ho posa en coneixement dels nostres ciutadans perquè sap que aquests, per poc que la seva situació econòmica els ho permeti voldran cooperar, en pro d'aquests infants refugiats.

EL CONTROL DE L'OLI

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta en general, que a partir del dilluns proppassat porta un control rigorós de l'oli existent a Terrassa, a fi i efecte de poder fer una distribució equitativa per a tots els ciutadans.

SOBRE EL PREU DE LA CARN

La Conselleria de Proveïments notifica al públic que vistes les dificultats que es troba per a proveir aquesta ciutat de carns fresques, motivat per l'augment que ha adquirit la ramaderia en els seus llocs de reproducció; es veu obligada a establir novament la nota de preus que regia abans dels disturbis promoguts als nostres Mercadals, ja que de no fer-ho així, fora condemnar la població a no poder tenir carns, puix que totes les altres poblacions de Catalunya ofereixen als productors uns preus de compra a l'engròs, molt més superiors dels nostres de venda al detall, ço que ens impossibilita de poder subministrar a la nostra ciutat la carn que requereixi per el seu consum.

No hay comentarios: