miércoles, 26 de mayo de 2021

L’Acció, edició dilluns, 17 de Maig de 1.937, pàg. 2

 

L'enterrament de Vicenç Soldevila

Ahir a les 11 del mati tingué lloc l'enterrament del dissortat milicià del P.O.U.M. en Vicenç Soldevila, que morí a l'hospital Psiquiàtric de la capital, a causa d'haver estat ferit en el front d'Osca.

L'acte fúnebre va constituir una veritable manifestació de dol. Entre d’altres organitzacions hi assistiren en nodrida representació el nostre partit d'Esquerra Republicana de Catalunya i la Joventut d'Esquerra «Estat Català».

L'enterrament segui el següent trajecte: Joaquim Maurin avall. Plaça de la República, Cremat, Raval, Milícies Catalanes. Pont, J; Maurin, Passeig, Avinguda Jacquard, Colom. En el camp de l'Harmonia s'acomiadà el dol. En Francesc Olivé expressà en unes frases l'esperit del malaurat combatent.

Notes de la Presidència municipal i conselleries

IMPRESSOS DE LA JUNTA DE DEFENSA PASSIVA ORGANITZADA.

Avui a les 7 de la tarda es reunirà la Ponència de tècnics municipals integrada pels companys Paulis, Sapés, Vallès i Vinyals encarregats per la Defensa Passiva Organitzada, de redactar unes noves instruccions per a la població civil terrassenca en cas de bombardeig aeri, les quals una vegada aprovades i impreses seran repartides al veïnat per llur .coneixement.

PER ALS QUI VULGUIN CONSTRUIR REFUGIS.

Totes les industries col·lectivitzades o socialitzades o be els particulars que vulguin construir refugis subterranis pel seu compte en determinats indrets de la nostra ciutat podeu dirigir-se pel seu millor assessorament als tècnics municipals companys. Sapés i Vinyals, Enginyer i Arquitecte respectivament els quals els atendran gratuïtament atenent-se a les instruccions rebudes del President del Consell Municipal i de la Junta de Defensa Passiva Organitzada.

Caldrà, però, que la petició es faci per escrit i vingui avalada per una signatura responsable.

REPARTIMENT DEL BLOC DE RACIONAMENT I COMPRA.

Demà dimarts, dia 18, es procedirà en els baixos de la Casa Consistorial a la distribució del bloc de racionament i compra corresponent a l’última setmana del mes de Maig en curs i els de Juny i Juliol propers sota l'ordre següent:

Dimarts, dia 18, del número 1 al 3.000.

Dimecres, dia 19, del 3.001 al 6.000.  

Dijous, dia 20, del 6.001 al 9.000.

Divendres, dia 21, del 9.001 al 12.000.

Hores de despatx, de 9 a 1 i de 4 a 8.

Notes diverses

RELACIO DE LES ESCOLES QUE DEMÀ DIMARTS, HAN D'ACUDIR A LES SESSIONS DE CINEMA DEL SEGELL PRO INFÀNCIA.

Cinema Alegria, dia 18 de maig al mati:

Jardí de la Infància, Topete, 18.

Col·legi Mollà, Alagorda, 27.

Primera Ensenyança Ruiz, Blasco de Garay. 137.

Escola Egara, Milícies Catalanes, 42.

Manuela Segarra, Jodis, 50.

Escola Querol, Albèniz, 21.

Acadèmia Serrat, Pare Llauradó. 13.

Escola Montserrat, A. Colldeforns, 68.

Bartomeu Amat, B. Amat.

Col·legi Evangèlic, V. Almirall, 153.

Acadèmia Cots, Cremat, 2.

Antoni Sánchez, Ample, 228.

Infància, Catalunya, 14.

Joan Pomés, Joan Pomés.

Mestre Carles, Francesc Ascaso.

Escola Rodés, Plaça Verdaguer (escola música).

Galileu Perich, Galileu.

Zona, Parellada, 4.

Jardí, B. Durruti.

Baldric. Baldric.

Cinema Alegria, dia 18 de maig tarda:

Ramon Llull, R. Llull, 134.

Acadèmia Fuster, 2.

Escola Social, Topete, 2.

Acadèmia Ballester, Milícies Catalanes, 45.

Concepció Arenal, Pantà, 47.

Pi i Margall, Major de St. Pere.

Turó Parc, Pla Ametllera.

Escola Nova, Manyer i Flaquer.

22 de juliol, 492.

Izquierdo, Bartrina, 78.

Genescà, Salvador Segui.

Verdaguer (Sala), P. Verdaguer.

Torrella Rambla Egara.

Cinema Doré, dia 18 de maig tarda:

Ferrer i Guàrdia, Vall.

Josep Salvador, Linneus, 11.

Foment de Cultura, Volta, 20.

Escola Brugué, Guttemberg, 33.

Primer de maig. Casal de l'Infant «Busquets».

Josep Caparros, G. Alba, 38.

Maria Serra, Carretera de Montcada, 392.

Colom.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Antònia Prats de 37 anys, domiciliada a la carretera de Rubí, 185, la qual ha estat curada d'una mossegada de gos que li fou donada a la via pública.

Jaume Fornells de 11 anys d'edat, també ha estat curat d'una mossegada de gos. Ha passat al seu domicili, Bruc, 109.

Pere Jordà de 21 anys d’edat, presentava segons diagnòstic del Dr. de guàrdia ferida contusa colze dret i escoriacions a ambdós braços, a causa d'una caiguda a la via pública.

Notes sindicals i polítiques

UN ACORD SINDICAL IMPORTANTISSIM.

Reunits d'una part el company Espartacus Puig, en representació del Comitè Executiu; Lluis Panadès i Enric Campistru en representació ambdós del Comitè Local i de l'altra; Francesc Olivé en representació de l'Associació d'Empleats i Tècnics; Frederic Pujal, en representació del Sindical Obrer de la Indústria Tèxtil i Fabril; Ciprià Casamayor en representació del Sindical de la Metal·lúrgica i Derivats; Valentí Ballbé en representació del Sindicat de Contramestres; Joan Cornet, en representació del Col·legi d'Agents Comercials; Pau Vila, en representació del Sindicat d'Indústries Gràfiques i Similars i Francesc Canelles en representació del Sindical d’Obrers Flequers, per tal de resoldre el plet planejat en el si de la Unió Local de Sindicats Obrers. (U.G.T.) acorden el següent pacte:

Primer.— Reconeixement i acatament del Comitè Local i altres organismes superiors.

Segon—Els Comitès Comarcal i Local es responsabilitzen davant del Comitè Regional i davant deis representants dels set Sindicats esmentats, per a deixar sense efecte la circular del Comitè Regional de data 8 del corrent en el que fa referència les expulsions, les quals seran substituïdes per una inhabilitació per a ocupar càrrecs de Junta, la durada de la qual serà de dos mesos i a aquest termini, els Comitès Comarcal i Local conjuntament amb representants de totes les Juntes dels Sindicats, estudiaran la possibilitat d’anul·lar la inhabilitació atenent-se a la Conducta Sindical observada pels companys sancionats, en el transcurs de llur inhabilitació.

Tercer.—Els representants de les Juntes que sola signen convocaran immediatament assemblees de llurs respectius Sindicats a les quals hi assistirà una representació del Comitè Executiu. En aquestes Assemblees les Juntes presentaran la dimissió de llurs càrrecs i donaran a conèixer el contingut d'aquest pacte i la interpretació que es dona a la circular a què ens hem referit.

Quart.—Per l'elecció de nova Junta i perquè serveixi de norma s'entendrà que poden ésser reelegits els companys de les actuals Juntes que no es trobin afectats per la inhabilitació temporal.

I perquè consti signen el present duplicat a la ciutat de Terrassa a 16 de maig del 1937.

Espartacus Puig. Lluis Panadès, Enric Campistru, Francesc Olivé, Frederic Pujals, Ciprià Casamayor. Valentí Ballbé, Joan Cornet, Pau Vila, Francesc Canelles.

No hay comentarios: