jueves, 13 de mayo de 2021

El Dia, edició de dissabte 8 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

DE LA RECAPTA PRO INVÀLIDS ORGANITZADA PER LES JOVENTUTS FEDERALS F. R. F, P. F. I.

Tal com ja anunciàvem en anteriors edicions, demà tindrà lloc la recapta pública pro invàlids, organitzada per les Joventuts Federals.

Com es deia en les notes anteriors, la Banda del Partit Federal Ibèric Caserna Pi i Margall; col·laborarà a l'acte, que no és res més que una continuació dels que arreu de Catalunya amb la mateixa finalitat ha organitzat la Joventut del Partit Federal Ibèric.

El recorregut que faran, serà pels carrers més concorreguts de la nostra ciutat i alguns de l'ex-barriada de Sant Pere.

Cal esmentar que les Joventuts Federals han ofert el 5 per cent de la recapta a l'Associació de Mutilats, ferits, malalts de guerra de la nostra ciutat, i que la resta del que sigui recaptat passa a engruixir la que amb el mateix va fent-se a la capital catalana.

No creiem necessari remarcar al poble terrassenc la importància de tal acte benèfic, ja que no dubtem que sabrà correspondre com sempre a tan lloable iniciativa de les Joventuts Federals.

DONADORS DE SANG.

El metge cap del servei de transfusió sanguínia, que hom sap funciona tots els dies de 12 a 1, al Laboratori d'anàlisis del Sanatori Mèdic Quirúrgic de la nostra ciutat, fa públic el seu agraïment a les conciutadanes Àngela Subirana, Antònia Padrós, Manuela Alonso, Adela Ripollès, Carme Carrasquer i Marina Duran, les quals s'han ofert com a donadores de sang, en cas que sigui necessari el seu ajut personal.

EL QUARTET VOCAL “ORPHEUS” A LA NOSTRA CIUTAT.

La pròxima setmana, al saló d'actes d’Amics de les Arts el quartet vocal "Orpheus", hi donarà un selecte concert, el programa del qual anunciarem oportunament. El quartet de referència, de valuosíssima distinció entre els del seu ram presentarà per primera vegada a la nostra ciutat, la seva nova modalitat de Jazz-Hot a l'estil dels "Revellers". L'A. E. M. A. O. T., organitzadora d'aquest acte musical invita al poble de Terrassa, a més com és natural, dels seus associats. La recapta serà destinada per als Hospitals de Sang.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGENCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores ha estat assistit en aquest dispensari, el ciutadà Miquel Redondo, de 23 anys d'edat, el qual ha estat guarit de ferida contusa d'haver estat atropellat per un cotxe Després d'assistit ha passat al seu domicili, carrer del Col·legi.

METGES DE GUÀRDIA AL DISPENSARI.

Per a demà diumenge, els metges de guàrdia al Dispensari Mèdic, seran:

De 8 a 10, doctor Carles Maturana: de 10 a 12, doctor Santiago Palet; de 12 a 2.doctor Julià Perellada; de 2 a 4, doctor Josep Sala: de 4 a 6. doctor Delfí Sanmartín; de 6 a 8. doctor Carles Tarrés.

DETALL DEL BESTIAR SACRIFICAT.

Caps de bestiar sacrificats a l'escorxador públic d'aquesta ciutat, durant el mes d'abril proppassat:

Llaner, 1.648 caps; 21.315 quilos; Cabrum, 125 caps: 450 quilos; Boví 160 caps, 23.746 quilos; Porcí, 477 caps; 35.840 quilos.

UNA OBRETA DE GARCIA OLIVER.

A la redacció, acabem de rebre, un exemplar tramès pel Ministeri de Propaganda del Govern de la República, de l'obreta de la Excel·lentíssim senyor Ministre de Justícia, camarada Joan Garcia Oliver, titulada "2 meses de actuación en el Ministerio de Justícia", obra d'interès i consulta que conté decrets publicats pel Ministre referit i altres detalls de notable importància.

Aquest llibret serà posat a la venda al preu de 0'50 pessetes a tota l'Espanya antifeixista.

NOIA QUE S'ESCAPA PER SEGON COP.

Els pares d'una noieta de 13 anys, coneguda per "Júlia la tonta", es presentaren ahir a la Investigació de Vigilància, per tal de denunciar que la seva filla havia escapat del seu domicili, sense que suposessin on podia haver anat a parar.

Aquests pares, que per cert. més que tals, són simplement uns tutors de la fugitiva, donaren compte, que ja és la segona vegada que s'escapa del seu domicili, havent-se .emportat una i altra vegada cinquanta pessetes amb les quals deu comptar que podrà fer moltes coses.

La Júlia, han afegit, no posseeix totes les seves facultats mentals i amb això pot justificar-se la seva mania a fugir de casa seva. La policia practica gestions per tal de trobar aquesta noieta, car es creu que no haurà abandonat la localitat i es limitarà, com l'anterior vegada a vagar pels carrers i jardins públics de la ciutat.

NOI DESAPAREGUT.

Rafael Forte Collada, de 39 anys, domiciliat al carrer Marconi, 109, junt amb els seus germans Josep i Gaietà, de 33 i 31 anys respectivament, s'han presentat aquest matí a la Inspecció de Vigilància, per tal de denunciar que ahir a la tarda, el fill del Rafael Forte, anomenat Josep i que compta amb 14 anys d'edat, va marxar per a dirigir-se a una vinya. Que posseeixen prop del quilòmetre tercer a la carretera de Rellinars, sense que fins l'actualitat hagi retornat a casa seva.

Els familiars del noi, han manifestat que ignoren completament on para el desconegut que no saben a què atribuir la desaparició.

 

L’ENTERRAMENT DEL CAMARADA SESÉ.

Demà, a les 10 del matí, s'efectuarà l'enterrament del nostre dilecte camarada Antoni Sesé, secretari general de la U. G. T., covardament assassinat durant els fets luctuosos d'aquests dies a Barcelona i quan es dirigia a possessionar-se del seu càrrec de Conseller del Govern català.

La fúnebre comitiva, que constituirà una manifestació imponent de condol i de protesta, sortirà a les 10 del matí del Casal Carles Marx.

De la nostra ciutat, assistirà gran nombre de militants de la U. G. T. i del P. S. U. i Joventuts Socialistes Unificades.

ASSAIGS DE CANÇONS REVOLUCIONÀRIES.

Demà diumenge, a dos quarts d'onze, tindrà lloc la continuació de l'assaig de cançons revolucionàries, que fins ara venien tenint lloc tots els dijous a la nit.

No hay comentarios: