martes, 25 de mayo de 2021

El Dia, edició de dissabte 15 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

EL CONSELLER LOCAL DE PROVEÏMENTS PARLA AQUEST VESPRE PER RÀDIO.

A les vuit d’aquest vespre, pel micròfon de Ràdio Terrassa adreçarà la paraula a tots els ciutadans el Conseller municipal de Proveïments d'aquesta localitat, company Miquel Domingo.

Es d'interès per a tots escoltar la veu del nostre camarada en un tema tan important com és "Orientacions de Proveïments a Terrassa".

UNA INOPORTUNA PROVATURA DE SIRENES.

Un dels passats dies de la setmana corrent, va reunir-se la Junta de Defensa Passiva de la població civil, la qual va prendre l'acord de fer unes provatures de sirenes, a les 2 de la tarda d'avui dissabte.

Sabem que varen acordar que les mateixes serien anunciades per la premsa i la ràdio. Aquesta va donar un avís el dijous. Quant als diaris locals, aquesta és l’hora que encara no hem rebut cap avís referent a la provatura en qüestió.

Total, que la gent no tenia cap avís d'aquestes proves i a les dues tocades de la tarda d'avui, s'ha vist sorpresa pel soroll de les sirenes de l'Ajuntament. L'alarma que s'ha escampat per la ciutat, ha estat gran, com es pot suposar, tot i que la gent no ha perdut la serenitat, com ho demostra el fet que tothom ha sortit als portals i finestres, contravenint per cert les disposicions dictades pel Consell Municipal en cas de bombardeig, per tal d'esbrinar què passava.

No ha passat res, com és de suposar, i la ràdio ha tranquil·litzat el poble, advertint que el soroll de les sirenes obeïa a què s'estaven fent les proves esmentades.

Com es pot veure, doncs, la Junta de Defensa passiva s'ha apuntali un tanto de consideració. En aquests temps anormals, que ens vinguin amb sorpreses com les d' avui, no podem agrair-ho mai prou.

Cal desitjar que la Junta esmentada no ens sorprendrà novament amb trucs d'aquest gènere, que han indignat fortament el poble terrassenc.

RELACIÓ DE LES ESCOLES QUE DIMARTS HAN D'ACUDIR A LES SESSIONS DE CINEMA DEL SEGELL PRO-INFÀNCIA.

Cinema Alegria: dimarts vinent al matí.

Jardí de la Infància, Topete, 16; Col·legi Mollà, Alagorda, 27; Primera Ensenyança Ruiz. Blasco de Garay. 137: Escola Egara. Milícies Catalanes, 42; Manuela Segarra. Jodis. 30: Escola Querol. Albèniz. 21; Acadèmia Serrat. Pare Llauradó, 13; Escola Montserrat. A. Colldeforns, 68; Bartomeu Amat. Bartomeu Amat; Col·legi Evangèlic, V. Almirall, 153; Acadèmia Cots, Cremat, 2; Antoni Sánchez, Ample, 228; Infància, Catalunya, 11; Joan Pomes, Joan Pomes; Mestre Carles, Francesc Ascaso; Escola Rodes, Plaça Verdaguer (escola música); Galileu (Peric), Galileu (Peric); Zona, Parellada, 4; Jardí, B. Durruti i Baldric, Baldric.

Cinema Alegria: tarda del mateix dia:

Ramon Llull, R. Llull, 134; Acadèmia Fuster, Teatre, 2; Escola Social, Topete, 2; Acadèmia Ballester. Milícies Catalanes, 15; Concepció Arenal, Pantà, 47; Pi i Margall, Major de Sant Pere; Turó Parc, Pla Ametllera; Escola Nova, Sunyer i Flaquer; 22 Juliol. 492; Passeig 22 de Juliol, 492; Izquierdo, Bartrina, 78; Genescà, Salvador Seguí; Verdaguer (Sala), Plaça Verdaguer i Torrella, Rambla d'Egara.

Cinema Doré, tarda del mateix dia:

Ferrer i Guàrdia. Vall; Josep Salvador, Linneu, 11; Foment de Cultura, Volta, 20; Escola Brugués, Gutemberg, 33; Primer de Maig, Primer de Maig; "Casal de l'Infant Busquets"; Josep Caparrós. C. Alba, 38; Maria Serra, Carretera de Moncada, 392 i Colom. Colom.

FESTIVALS PER AL “SEGELL PRO-INFÀNCIA".

Demà diumenge al matí. Sardanes al Parc per la Banda Municipal. Tarda a les tres, partits d'hoquei i a les cinc. altre partit entre els equips Horta-Terrassa corresponent a la Lliga Comarcal.

A les cinc, proves atlètiques al Parc Municipal organitzades per la Unió Esportiva de la nostra ciutat. El Comitè local del segell esmentat, està preparant com a clausura de l'actual campanya un gran esdeveniment artístic que tindrà lloc en el Teatre del Poble.

En properes edicions donarem més detalls.

PER ALS TREBALLADORS DE LA TERRA.

La Conselleria d'Agricultura fa avinent al públic en genera] i particularment als treballadors de la terra, l'obligació ineludible que tenen, abans de possessionar-se de cap parcel·la de terra, de posar-ho en coneixement de l’esmentada Conselleria, a fi d’evitar tot el que sigui possible perjudici general que poden derivar-se de la lliure elecció de terres per part del públic, sense que abans aquesta Conselleria hagi efectuat una inspecció de les mateixes terres i en cas favorable atorgar el pertinent permís.

TARJA FAMILIAR :: REPARTIMENT DEL BLOC DE RACIONAMENT I COMPRA.

El proper dimarts, es procedirà en els baixos de la Casa Consistorial, a la distribució del bloc de racionament i compra corresponent a l'última setmana del mes de Maig en curs i als de, Juny i Juliol propers sota l'ordre següent:

Dimarts, dia 18, del número 1 al 3.000; Dimecres, dia 19, del 3.001 ai 6.000; Dijous, dia 20, del 6.001 al 9.000; Divendres, dia 21, del 9.001 al 12.400.

Hores de despatx, de 9 a 1 i de 4 a 8.

ASSISTITS AL DISPENSARI D’URGÈNCIA.

Josep Cornellà, de 80 anys d'edat i amb domicili a la carretera de Rubí, 200, el qual presentava, segons diagnòstic del metge de guàrdia, ferida contusa al segon dit del peu dret, de resultes d' haver-lo mossegat un gos.

Manuel Ruiz. de 4 anys, ha estat curat de fractura del radi braç dret a causa d'una caiguda al seu domicili. Ha estat traslladat a casa seva, carrer Ample, 86.

De resultes d'un cop de bastó que li donaren, ha estat curat al nostre dispensari, el nen de 5 anys, Joaquim Morera, el qual presentava hematoma al llavi superior. Ha passat al seu domicili, Arquímedes, 244.

NOTA DEL CONSELL EXECUTIU DE LA UNIÓ DE COOPERADORS.

Aquest Consell ha rebut cl següent comunicat del company President del Consell Municipal:

"Havent estat concedit permís per a celebrar la reunió de Delegats que sol·licitàveu en el vostre escrit d'ahir, tinc a bé manifestar-los traslladant una ordre del Cap Superior de Policia del Govern de la República, que en la dita reunió únicament poden entrar-hi els Cooperadors que hagin estat nomenats Delegats, no podent restar en el local cap més ciutadà, malgrat sigui cooperador, si no té el nomenament de Delegat de la seva cooperativa respectiva.

El que us faig avinent pel vostre bon govern i efectes oportuns."

Pel qual s'assabenta a tots els cooperadors que s'abstinguin de concórrer a aquest acte que en lloc del local anunciat tindrà lloc al nostre estatge. Creu. 26, a l'hora anunciada.

No hay comentarios: