jueves, 20 de mayo de 2021

L’Acció, edició dijous, 13 de Maig de 1.937, pàg. 2

 

Per als treballadors de la terra

La Conselleria d'Agricultura fa avinent al públic en general i particularment als treballadors de la terra, l'obligació ineludible que tenen, abans de posseir-se de cap parcel·la de terra, de posar-ho en coneixement de l'esmentada Conselleria a fi d'evitar tot el que sigui possible per a judicis generals que poden derivar-se de la lliure elecció de terres per part del públic, sense que abans aquesta Conselleria hagi efectuat una inspecció de les mateixes terres i en cas favorable atorgar el pertinent permís.

Notes de la Presidència municipal i conselleries

NOTA IMPORTANT DE LA CONSELLERIA D'AGRICULTURA.

Novament recomana aquesta Conselleria d'Agricultura que els qui cultivin terres procedents d'aquesta o bé amb permisos dels diferents controls etc., passin per aquestes oficines Milícies Catalanes 36, de 5 a 8 de la tarda per tal de proveir-se del corresponent permís, tota vegada que s'efectuarà dintre poc una visita d’inspecció pels diferents llocs de la ciutat i seran desposseïts de les mateixes terres, d'acord amb les circumstàncies del moment, els qui no estiguin en possessió del permís de referència.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat el següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Josep Pérez Arias, de 19 anys d' edat i amb domicili a la Plaça de Barcelona de la veïna ciutat de Sabadell, ha estat curat de ferida incisa índex, de la mà esquerra a causa d'haver caigut d'una bicicleta.

Francesc Obiols de 35 anys, domiciliat al carrer cremat 4, que ha presentat segons diagnòstic del Dr. de guàrdia cremades de 1er. i 2on, grau a la mà esquerra.

DONATIU.

El Sanatori Mèdic Quirúrgic ha rebut de la casa Eusebi Noguera la quantitat de 120 pessetes amb destí a l'Hospital de Sang.

VISITES I OPERACIONS.

Al Dispensari del Dr. Cantó Ribot, del mateix Sanatori Mèdic Quirúrgic s'han efectuat des del dia 22 d'abril al 1 de maig 110 visites i 8 importants operacions:

DONATIUS AL CASAL DE l’INFANT BUSQUETS.

Els treballadors de la casa Sala i Badrinas E. C., (secció ordidores), han fet lliurament de diferents prendes interiors per als infants de l'esmentat Casal de l'Infant.

També el Sindicat d’Administració i Distribució ha lliurat per al mateix establiment 325 ptes.

LES LOCALITATS PER AL MAGNE CONCERT DEL DIA 19.

Madrid mereix ésser homenatjat per la nostra ciutat per tal d’estimular-li el seu coratge i sacrifici envers la llibertat i contra el feix. La Comissió de Cultura, creu que ei mitjà més adient és que tot el poble assisteixi al gran concert que executarà la Banda Municipal de Madrid el proper dimecres dia 19 al cinema «La Rambla». La Comissió organitzadora recorda als amants de la música que poden adquirir les localitats fins els dilluns a les diferents organitzacions que transcrivim: U.G.T., C.N.T., E.R.C. (Casa del Poble), A.C.R. (Centre Catalanista Republicà), J.C.I., P.O.U.M.. P.S.U.C., Unió de Rabassaires, Federals (Sant Pere), Amics de les Arts, Casino del Comerç, Joventut Terrassenca (Coro Veil), Centre Aragonés.

Avisos oficials

CAIXA D'ESTALVIS DE TERRASSA.

Havent-se extraviat la llibreta número 11.918, a sol·licitud del titular es prega a la persona que pogués tenir-la, que es serveixi presentar-la en aquestes oficines dintre el termini de quinze dies, prevenint que de no presentar-se, serà saldada d'acord al que disposa l'article 16 dels Estatuís.

Terrassa, 13 de maig del 1937.— La Direcció.

Notes sindicals i polítiques

EL JORNAL MÍNIM DE L'INDUSTRIA FABRIL I TÈXTIL.

Avalat amb els segells de les dues sindicals hem rebut la següent nota:

«El Comité de Enlace de los sindicatos fabriles C.N.T. y U.G.T. pone en conocimiento de todos los Consejos de Empresa Comités de Control que a partir del día 10 del mes en curso el jornal mínimo que se pagará en la Industria Fabril y Textil de nuestra localidad será de 48 ptas. las mujeres y 70 los hombres

PROPAGANDA QUE NO PAGUEM

«Front», el diari que a Terrassa substitueix les publicacions marianes i gonçagues, s'ha posat a fer tota mena d'honors publicitaris als incontrolats que fem de redactors a «L'ACCIO.»

Primer, en Burxa abassegà l'atenció de tota la trepa poumellística».

Ara, als tres dies d'haver-se llançat en Castanyer a la brega periodística, ja ens volen immortalitzar, esmentant-lo cada dia des de les seves pàgines.

Però Castanyer és incommovible i no l’enterneixen les veus de les «morrongues».

No hay comentarios: