jueves, 20 de mayo de 2021

Vida Nueva, edición del jueves, 13 de mayo de 1.937, pág. 2 y 3

 

Reflejos ciudadanos

Medidas de Saneamiento

De un tiempo a esta parte, venían pululando por nuestra ciudad unas cuantas chiquillas que, víctimas de la depravación y de la miseria y algunas de ellas impulsadas por sus padres, de una manera descarada se dedicaban a la vergonzosa y denigrante tarea de vender sus cuerpos al mejor postor.

La higiene moral, reclamaba desde hace tiempo que alguien se preocupara de evitar estos lamentables espectáculos, en la vía pública, a les cuales nuestra ciudad no estaba acostumbrada y que todos hemos de contribuir a que desaparezcan por completo.

May acertadamente, las autoridades han procedido a recoger para internarlas en un establecimiento reformatorio, a estas menores de edad, candidatas al burdel, que constituían un foco de inmoralidad, de perversión y de infección venérea.

Ahora bien. Hay que tener muy en cuenta, que sí no se procura organizar la vida, para que cada cual pueda ganar su propio sustento, seguramente se repetirán casos semejantes y entonces quizá, se parecerá de fuerza moral para remediarlo, ya que el mejor remedio está en suprimir las causas y no en combatir los efectos.

DIADA A BENEFICIO DEL "SEGELL PRO INFANCIA".

Un Tarrasa-Horta y otros encuentros de futbol y hockey será el programa; en favor de la campaña del "Segell Pro Infancia" para el próximo domingo.

Por la mañana se jugará un encuentro de cada una de las dos especialidades, e irá a cargo de gente menuda. Es decir, los niños cooperarán con su esfuerzo a la fiesta, cuyo significado es lo suficientemente elocuente, para que con sus medianas energías socorrer a sus compañeros enfermos.

A vosotros compañeros y compañeras os toca ayudar a esta humanitaria obra, asistiendo a este y a otros actos que se celebrarán con éste motivo.

FESTIVAL A PROFIT DEL COMITÈ D'AJUT PERMANENT A MADRID.

Dissabte dia 15 a les 9 de la vetlla, tindrà lloc la inauguració pel "Grup Germanor" de l'ex Casal Popular de Sant Pere amb un festival a profit d'Ajut a Madrid.

Primer.—Es posarà en escena la obra del malaguanyat Santiago Rusiñol, "L'HEROE".

Segon.—Recital de poesies per uns companys.

Esperem que per el caire de tal festival l'ajuda del poble antifeixista no ens faltarà.

SUSCRIPCIÓN PRO VÍCTIMAS DEL FASCISMO.

Lista general de la C. N. T.

Día 31 de Marzo: Tintes Solé, 209'65 ptas.; El Comité Económico de Cines, 184: Casa Molins y Puigarnau, 19; Casa R, Reig Cabanas, 25.

Día 1 de Abril: Casa Guillermo Vigo, 44i: Casa V. Palet. 21; Casa Coll, sorteo, 55.

Día 2: Casa Ramoneda e hijos, 127'65; Casa V. Castells, sección hilatura, primer turno, 26'50; Casa Fontanals, peinaje, 74’50; Casa V. Castells, sección estambre, primer turno, 26; Casa Gorina y Grau, 80'25; Casa V. Castells, sección hilatura, segundo turno, 87; Casa Altisen Hermanos, 71; Casa Segura, 37’30; Hijo de M. Boer, 36'40; Casa Costa y Arch, 82.

ACLARACIÓN.

Ante ayer al dar cuenta la suscripción pro Hospitales de Sangre, había un error en la cantidad que contribuyeron el Taller Confederal número 1, era de 348'45 y no 48'45 como constaba.

TERCERA LLISTA DE DONATIUS REBUTS PEL COMITE D'AJUT PERMANENT A MADRID.

Suma anterior, 88.385'65 pessetes, Casa Llàtzer Reig E, C, gènere de punt,, 444’40; Casa Bertrán, 16; Casa Pont, Aurell y Armengol, E. C., 127’90; Casa Gorina i Grau, ram de l'aigua, 28;Casa Fontanals, E, C., segon torn, secció dones, 19'25; Encarnació Gil, 5; Joan Claris, 5; Casa Francisco Onandia, 27; Casa. Vallhonrat i Cia, E. C, 75’50; Casa Suc. de Puig Germans, 20; Col·lectivitat d’Obrers Pintors, 100; Casa Joan Ballbé, 21’75; Jaume Reguant, 5; Obrers de la Casa Cardona i Cia, 18; Casa Josep Altisen, E. C, 52’30; X. X., 50; Artur Moga, 2; Josep Datzira, 15; Artur Alorga, 10; Constati Acin, 5; M. S., 2’50; Casa Amorós i Cia, E. C., 100; Pere Simón, 18; Casa Pont, Aureli i Armengol, E.C, 128’20; Josep Solé, 10; E. C. Fontanals, segon torn, secció dones, 17.

Suma i segueix, 84.719'45 ptes.

Rebut en gèneres: Casa Ignasi Amat, gènere de punt 25camises de punt; Casa Fills de Domènec Domingo, 48’90 metres de roba diversa; S. A. Matèries Industrials E. C, 40 quilos de llana per a labors.

DONATIUS AL CASAL DE L'INFANT BUSQUETS.

Els treballadors de la casa Sala i Badrinas, empresa col·lectivitzada, secció Ordidores, han fet lliurament de diferents peces interiors per als infants de l'esmentat Casal de l'Infant.

També el Sindicat d'Administració i Distribució, ha lliurat per al mateix establiment, 825 pessetes.

VENDA D'OLI.

S'assabenta el públic, que a partir d'avui es vendrà oli mitjançant la presentació del carnet, repartint-se fins a quatre persones un litre, de cinc a sis persones un litre i mig i de set en endavant dos litres.

S’arrancarà el tiquet corresponent a la carn del dilluns de la primera setmana del bloc maig-maig.

Els establiments expenedors seran els següents:

Arquímedes, 218; Bartrina, 106; Verge del Pilar, 24; Plaça Lluís Vell, 1: Carretera de Rellinars. 180; Pitàgoras, 52; Pare Llauradó, 98; Blasco de Garay. 102; Nord, 118; Ramon Llull, 56; Colom, 58; Colom. 212; Joaquim Maurin, 40; Carretera Matadepera, 43; Transversal. 140; Màrtirs 6 d'octubre; Màrtirs 6 d'octubre, 78; Galileu, 115; Guttemberg, 80; Arquímedes, 85; Concili Egarenc, 12; Torrella, 13 i Serrano, 37.

S'adverteix als posseïdors dels carnets que ja els hagin arrencat el tiquet del dilluns de la carn, i que per tant, ja tenen la ració que els pertoca, que s'abstinguin de pretendre d'adquirir-la de nou.

VISITES I OPERACIONS.

Al Dispensari del doctor Cantó Ribot, del mateix Sanatori Mèdic Quirúrgic s'han efectuat des del dia 20 d'abril' al primer de maig, 110 visites i les següents operacions:

Paulina Jordà: Hipertròfia amígdales i vegetacions adenoides.

Jordi Vila: Hipertròfia amígdales i vegetacions adenoides.

Gabriel Quintana; Dacriocistitis ull esquerre,

Montserrat Noguera: Hipertròfia amígdales i catarro.

Moria Ferrer: Vegetacions adenoides.

Florentina Alcoberro: Hipertròfia amígdales.

Àngela Lleonard: Hipertròfia amígdales.

Filomena Alarcón. Hipertròfia amígdales i vegetacions adenoides.

NOTA IMPORTANT DE LA CONSELLERIA D'AGRICULTURA.

Novament recomana aquesta Conselleria d'Agricultura que els qui cultivin terres procedents d'aquesta o bé amb permisos dels diferents controls etc., etc., passin per aquestes oficines, Milícies Catalanes, 86, de 5 a 8 de la tarda, per tal de proveir-se del corresponent permís, tota vegada que s'efectuarà dintre poc una visita d'inspecció pels diferents llocs de la ciutat i seran desposseïts de les mateixes terres, d'acord amb les circumstàncies del moment, els qui no estiguin en possessió del permís de referència.

PER ALS TREBALLADORS DE LA TERRA.

La Conselleria d'Agricultura fa avinent al públic en general i particularment als treballadors de la terra, l'obligació ineludible que tenen, abans de possessionar-se de cap parcel·la de terra, de posar-ho a coneixement de l'esmentada Conselleria a fi d’evitar tot el que sigui possible perjudicis generals que poden derivar-se de la lliure elecció de terres per part de! públic, sense que abans aquesta Conselleria hagi efectuat una inspecció de les mateixes terres i en cas favorable atorgar el pertinent permís.

ASSISTITS AL DISPENSARI D’URGÈNCIA.

Abans d'ahir, aquest dispensari assistí els següents ciutadans.

Josep Pérez Arias, de 19 anys d' edat i amb domicili a la Plaça de Barcelona de la veïna ciutat de Sabadell, ha estat curat do ferida incisa a índex de la mà esquerra a causa d'haver calgut d'una bicicleta.

Francesc Obiols, de 35 anys, domiciliat al carrer Cremat, 4, que ha: presentat segons diagnòstic del doctor de guàrdia, cremades de primer i segon grau a la mà esquerra.

DONATIU.

El Sanatori Mèdic Quirúrgic ha rebut de la casa Eusebi Noguera, la quantitat de 120 pessetes amb destí a l'Hospital de Sang.

No hay comentarios: