miércoles, 26 de mayo de 2021

Vida Nueva, edición del lunes, 17 de mayo de 1.937, pág. 2 y 3

 

Reflejos ciudadanos

UNA OBRA LOABLE

Tarrasa, como la mayoría de ciudades industriales, sufre una crisis de subsistencias,. que constituye verdaderos problemas, para la solución de los cuales, todos tenemos la obligación de trabajar.

El Sindicato del transporte C.N.T. que por su clase de industria, se traslada a distintos lugares, tiene ocasiones de ayudar a mitigar la carencia de alimentos y los aprovecha todos para cumplir con esta obligación de todos.

Hasta aquí no hacen más que cumplir con un deber, traer comida, pero lo loable del proceder de estos compañeros y que honra a la C.N.T., es que el producto de su esfuerzo, ha sido distribuido para todos, sin distinción de ideas, ni tendencias, ni posiciones y con ello han ganado de nuestro pueblo la opinión de que obran con justicia.

Sin embargo algún mal intencionado y persiguiendo fines bastardos ha pretendido combatir la actitud del Transporte, pero nadie que dé la cara, puede hacerlo con argumentos y responsabilidad. Pero los compañeros del Sindicato mencionado, que no buscan el aplauso de estos mal intencionados, sino que procuran satisfacer las necesidades del pueblo, continuarán su obra.

PÉRDIDA.

Se ha perdido una cartilla militar perteneciente a Manuel Bertolín Pérez. Se ruega a quien la encuentre, la entregue a esta Redacción.

VENTA DE ACEITE.

El Sindicato del Ramo de Alimentación, Sección Campesinos, mañana martes pondrá a la venta pública una partida de aceite al precio de 3'50 pesetas litro. Lugar de venta; calle García Humet, 37.

DONATIVO.

Un compañero ha entregado un donativo de 2 pesetas al Grupo Escolar Estudios. Se le agradece, y que cunda el ejemplo.

La Junta.

REPARTIMENT DEL BLOC DE RACIONAMENT.

Demà, es procedirà en els baixos de la Casa Consistorial al repartiment dels blocs de racionament i compra, del carnet número 1 al 8.000, corresponent a l'última setmana del mes de maig en curs i els de juny i juliol propers.

Hores de despatx, de 9 a 1 i de 4 a 8.

CANTARÀ HIPÒLIT LÁZARO A LA NOSTRA CIUTAT?.

Per referències fidedignes, sabem que el Comitè del Teatre del Poble està realitzant laborioses gestions, les quals sembla que seran coronades pel més feliç dels èxits, per tal que la nostra ciutat pugui gaudir d'alguna o algunes representacions teatrals de sarsuela en les quals prendrà part el popular Hipòlit Lázaro, un dels artistes preeminents de la nostra terra en aquest gènere.

No cal pas que fem constar la satisfacció que ens proporciona aquesta notícia i esperem lliurament de breus dies podrem fer públiques dades més completes.

LA TOURNÉE DE LA BANDA MUNICIPAL DE MADRID.

El Concert Popular a càrrec de la Banda Municipal de Madrid per a demà passat dimecres, l'organitzador del qual ha estat la Comissió de Cultura, del nostre Ajuntament, amb la col·laboració de la Comissaria de Propaganda de la Generalitat, deixarà un bon record del seu conjunt musical a la nostra ciutat.

Com hom sap, amb la tournée que l'esmentada Banda està realitzant arreu de Catalunya, obté uns èxits els quals no poden ésser més falaguers. Estem convençuts que Terrassa voldrà continuar el camí dels èxits la Banda de referència. Cal recordar que és un concert benèfic d'ajut i homenatge al poble lluitador de Madrid.

GAS

El comitè de "SERVEIS DE GAS UNIFICATS DE CATALUNYA", posa a coneixement dels seus abonats que ahir, diumenge, va deixar de donar fluid a l'hora acostumada del vespre, per trobar-se sense matèria prima, a desgrat d'haver-nos anunciat un carregament d'hulla per tot el dissabte i que per causes alienes, no va arribar. Heus ací el motiu pel qual aquest Comitè no va anunciar-ho per mitjà de la premsa local el passat dissabte, fent-ho. abastament, ahir diumenge, des del micròfon de "Ràdio Terrassa".

Aquest Comitè espera resoldre el problema en un termini brevíssim i mentrestant ha posat a la venda carbó vegetal el qual pot adquirir-se a la Fàbrica del Gas de 9 a 12 i de 2 a dos quarts de sis.

Terrassa, 17 de maig de 1937.

NOTA DEL SINDICAT AGRÍCOLA COOPERATIU DE RABASSAIRES.

Posem a coneixement dels nostres associats, que a l'objecte d'evitar les molèsties que ocasionen les cues, s'ha disposat que per a tots els subministres de la nostra Sucursal de Vendes del carrer de Topete, es regeixin; als associats, en endavant, els següent ordre:

Dilluns. Carnets núm. 1 al 350.

Dimarts, Del 351 al 700.

Dimecres. Del 701 al 1.050.

Dijous. Del 1.051 al 1.750.

Divendres. Del 1.751 al 2.000.

Esperem dels nostres associats que, en interès propi, s'atendran a les presents disposicions.

També tenim a bé participar-los que aquesta setmana hi haurà patates.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

Assistits en les darreres vint-i-quatre hores a l'esmentat dispensari.

Antònia Prats, de 87 anys, domiciliada a la carretera de Rubí. 185, la qual ha estat curada d'una mossegada de gos que li fou donada a la via pública.

Jaume Fornells, de 11 anys d'edat, també ha estat curat d'una mossegada de gos. Ha passat al seu domicili, Bruch, 100.

Pere Jordà, de 21 anys d'edat, presentava segons diagnòstic del metge de guàrdia, ferida contusa al colze dret i escoriacions a ambdós braços, a causa d'una caiguda a la via pública.

PER ALS OUE VULGUIN CONSTRUIR REFUGIS.

Totes les indústries col·lectivitzades o socialitzades o bé els particulars que vulguin construir refugis subterranis pel seu compte en determinats indrets de la nostra ciutat poden dirigir-se pel seu millor assessorament als tècnics municipals, companys instruccions per a la població civil respectivament, els quals els atendran gratuïtament, atenent-se a les instruccions rebudes del President del Consell Municipal i de la Junta de Defensa Passiva Organitzada.

Caldrà, però, que la petició es faci per escrit i vingui avalada per una signatura responsable.

IMPRESOS DE LA JUNTA DE DEFENSA PASSIVA ORGANITZADA.

Avui, a les 7 de la tarda, es reunirà la Ponència de tècnics municipals integrada pels companys Paulís, Sapés., Vallès i Vinyals encarregats per la Defensa Passiva Organitzada, de redactar unes noves instruccions per a la població civil terrassenca en cas de bombardeig aeri, les quals una vegada aprovades i impreses seran repartides al veïnat per llur coneixement.

No hay comentarios: