miércoles, 19 de mayo de 2021

L’Acció, edició dimecres, 12 de Maig de 1.937, pàg. 2

 

Un ordre oficial

En virtut de l'Ordre del Cap Superior de Policia de Barcelona i del Delegat d'Ordre Públic del Govern de la República, queda indefinidament suspesos tota classe d'actes polítics com son, manifestacions, mítings, assemblees etc, mentre vivim dintre les anormals circumstàncies.

Ens comunica I'esmentat Delegat que fem sentir a totes les organitzacions, que la millor posició de l'antifeixista és callar, treballar per a la guerra i obeir les consignes del nostre Govern.

Notes de la Presidència municipal i conselleries

EL CERTIFICAT D'INSTRUCCIÓ.

Rebuts en aquesta Alcaldia, els certificats d'instrucció militar dels individus que estan compresos entre els 21 als 30 anys els quals hagin servit menys de sis mesos, i que van practicar la instrucció de referència a la nostra ciutat, són cridats per a demà dijous, el segon grup d'instrucció que es practicava al camp de l'Harmonia sota el comandament de n'Antolín; per a divendres, el tercer grup del camp al·ludit i comanat per En Dampierre, i el proper dilluns, els del quart grup que realitzaren les practiques al camp dels «Pajaritos», sota la direcció d'En Raventós, per tal que tots passin a recollir l'esmentat certificat.

El sergent encarregat de l'oficina, prega als individus afectats que es trobin absents de la localitat, que passi un dels seus familiars. L'oficina està instal·lada al segon pis de l'Ajuntament en el departament de l'Arxiu. Hores de despatx de 9 a 1 del matí i de 4 a 7 de la tarda.

VENDA D’OLI.

S'assabenta al públic, que a partir d'avui dimecres es vendrà oli mitjançant la presentació del carnet, repartint-se els carnets fins a quatre persones un litre, de cinc i sis persones un litre i mig, i de set en endavant dos litres.

S'arrencarà el tiquet corresponent a la carn del dilluns de la primera setmana del bloc maig-maig. Els preus no podran ésser superiors a 3'75 ptes. el litre.

Els establiments expenedors seran els següents:

Marconi, 58.

Lavoissier.

Blasco de Garay, 143.

Serrano, 37.

Blasco de Garay, 143.

Rambla de J. Compte, 42.

S. Seguí. 98.

Ramon Llull, 33.

Wat. 126.

Blasco de Garay, 97.

Manuel Azaña, 109.

Galileu, 61.

E. Mas, 93.

SESSIÓ DE LA COMISSIÓ PERMANENT DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ordre del dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal, avui dimecres dia 12 de maig del 1937, a les 22 hores.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

c) Permisos per a obres.

d) Expedient de fallides per cèdules personals corresponent a l'any 1935.

e) Aprovació del Padró per a l’exacció de drets sobre aparadors, etc. per a l'exercici del 1937.

f) Autoritzacions al Dipositari.

g) Proposicions, i

h) Precs i preguntes.

Notes  diverses 

ABUSOS INQUALIFICABLES.

No comprenem com, per qui correspongui, no s'han pres les mesures pertinents per què acabi d'una vegada l’abús en els preus d'alguns articles que es venen en els mercadals.

Si les cireres fossin un producte d’importació trobaríem quelcom justificat el preu elevadíssim que es cotitzen per les dificultats en el transport que encareixen, sobradament els articles;  però que un gènere que es produeix a les afores de Terrassa, com qui diu, i que hi hagi el cinisme de demanar-ne 2 ptes. el quilo francament ens sembla que els encarregats de vetllar pels interessos de tots haurien de demostrar en fets que en els terrassencs no se’ns prenen els «quartos» tan infantilment.

CINC NOIES DETINGUDES.

La policia de la localitat la nit passada practicà cinc detencions que són de quatre fadrines menors d'edat i una de major, les quals es dedicaven sense gaire reserva a la prostitució. Una d'elles ha hagut d’hospitalitzar-se.

LES LOCALITATS PER AL MAGNE CONCERT DEL DIA 19.

Madrid mereix ésser homenatjat per la nostra ciutat per tal d'estimular-li el seu coratge i sacrifici envers la llibertat i Contra el feixisme. La Comissió de Cultura, creu que el mitjà més adient és que tot el poble assisteixi al gran concert que executarà la Banda Municipal de Madrid  el proper dimecres dia 19 al cinema «La Rambla».

La Comissió organitzadora recorda als amants de la música que poden adquirir les localitats fins els dilluns a les diferents organitzacions que transcrivim:

U.G.T., C.N.T.. E.R.C. (Casa del Poble), A.C.R. (Centre Catalanista Republicà), J.C.I., P.O.U.M., P.S.U.C, Unió de Rabassaires. Federals (Sant Pere). Amics de les Arts, Casino del Comerç, Joventut Terrassenca (Coro Vell), Centre Aragonés

Notes  sindicals i polítiques

REUNIÓ DE LA MÚTUA D'ASSEGURANCES.

El Comitè Obrer de Control de la Mutua d'Assegurances de Terrassa comunica als seus associats que ha estat fixada per al proper dijous dia 13 la celebració de la reunió de mutualistes que fou suspesa la passada setmana, la qual es celebrarà en el mateix Saló Catalunya a les 6 de la tarda.

Per entrada a la mateixa reunió seran vàlides les targes de delegació que foren repartides anteriorment.

No hay comentarios: