viernes, 28 de mayo de 2021

Front, edició de dimecres, 19 Maig 1937, pàg. 2

 

Decòrum sindical

El Partit Socialista Unificat s'ha constituït en amo absolut dels destins de la U. G. T. Ell fa el que li sembla que pot beneficiar-lo només a ell. Des de dalt de tot es nomenen els homes que l'han de dirigir, des de dalt de tot es creen nous sindicats fantasmes, i des de dalt de tot es prenen acords transcendentals que no tenen res a veure amb el desig manifestat dels afiliats.

Per a “remarcar” això no es celebren tampoc assemblees, i els problemes plantejats són resolts d’acord amb el que li ve de gust a un partidet molt “mono” que ens ha caigut a sobre. Quan aquest tros de partit vol posar un home al front del sindicat, com s'ha succeït amb Del Barrio, no consulta ningú per a res i li. posa. Quan uns sindicats protesten dels pocs escrúpols monopolitzadors d'aquests dominadors. són expulsats els principals instigadors de la protesta. I àdhuc sense suc ni bruc fan ús del seu prestigi a les altures (entre la classe obrera no en tenen) per a fer que la policia actuï sota les seves ordres detenint els militants més actius i que més han fet per la integritat democràtica i honrada del seu sindicat.

Una mostra declarada del que diem ha estat aquest fet que avui podem constatar. En el dia d'ahir fou celebrada una assemblea de la Indústria Fabril i Tèxtil, en la qual els afiliats i assistents a la mateixa ratificaren la confiança sobre la Junta que fins aleshores venia actuant dintre d'aquest sindicat.

Davant d'aquesta contrarietat que ells no sospitaven el Comitè interí prohibeix la celebració d'assemblees en una nota donada a la premsa que té més de poca vergonya que de raonada. D'aquesta manera continuen la seva tasca negativa en pro d'aquest sindicat.

Q.

AVUI, CELEBRACIÓ DEL CONCERT PRO MADRID

Avui, al Cinema La Rambla i a dos quarts de deu del vespre, es celebrarà el Concert Popular que hem vingut notificant en altres edicions a càrrec de la Banda Municipal de Madrid.

Avui, cap ciutadà no pot mancar-hi, tota vegada que el concert de referència és d'ajut i homenatge al poble de Madrid al qual hem de manifestar la nostra simpatia i admiració com a recompensa de la seva abnegada lluita a favor de la causa que tots combatem.

L'acte musical d'avui té un tríptic sentit: bona música, ajut necessari i homenatge merescut.

CONFERÈNCIA CULTURAL

Organitzada per les Oficines de Propaganda C.N.T. - F.A.I. - JJ.LL. tindrà lloc el proper diumenge, a les onze del matí al Cinema Rambla, una interessant conferència cultural a càrrec de l'eminent periodista i historiador Gonçal de Reparaz, el qual desenvoluparà el suggestiu tema "Orígens del poble Ibèric".

L'acte serà públic i s'encarregarà de la presentació del conferenciant el company Francesc Sabat d'aquestes oficines.

CAL POSSEIR EL CERTIFICAT D'INSTRUCCIÓ

L'Alcaldia torna a dirigir-se al poble de Terrassa perquè els qui han après la instrucció a la localitat tenen el deure ineludible de passar a recollir el certificat acreditatiu que li serà lliurat. Aquells que es trobin al front o absents, han de passar a recollir-lo els familiars.

Aquest certificat és un document imprescindible per la identitat per una part i per l’altra mostra haver complert el deure de ciutadania.

Es prega, doncs que tots els afectats passin a l’oficina instal·lada al segon pis del Consell Municipal en el Departament d’Arxiu, on trobaran el sergent Messeguer, el qual els facilitarà dades i certificat de referència.

UN HIMNE DEL “SEGELL PRO INFÀNCIA”

Per a dissabte, al Parc Municipal la Unió Esportiva de Terrassa, d’acord amb el Comitè Local del “Segell pro Infància”, han organitzat un gran festival infantil, la realització del qual serà sense cap classe de dubte un esdeveniment cultural i esportiu.

En aquest festival serà inaugurat l’Himne del "Segell Pro Infància" la composició musical del qual ha estat feta pel prestigiós mestre Serrat. Serà contat per la mainada amb acompanyament. de la Banda Municipal que el mateix compositor ha tingut a bé instrumentar-lo per a aquesta.

DONATIU AL CASAL DE L'INFANT "BUSQUETS"

Els obrers de la casa Pont Aureli i Armengol (secció cosidores i esborradores) han fet lliurament de 24 mudades de roba per als nens i unes robes de vestit per a les nenes, de l'esmentat Casal de l'Infant "Busquets".

MÉS DETINGUDES QUE EXERCIEN LA CLANDESTINITAT

La policia local, seguint la seva acció contra la prostitució clandestina, ha detingut tres dones més anomenades Paquita Ortiz, Teresa Bairaguet i una tal Escolàstica, a les quals ha obligat adquirir el corresponent carnet professional.

Ens ha dit també que havien arribat dos agents més que estaven ja a les ordres d’aquesta Comissaria.

TRES VAILETS QUE S'HAVIEN FET ESCÀPOLS

En el dia d'ahir, tres vailets que havien marxat de casa seva i dels quals els seus familiars havien passat la corresponent denúncia a la Inspecció de Vigilància tornaren novament a la nostra ciutat, presentant-se dos d'ells a la policia.

Un d'aquests tres vailets ha estat traslladat al Tribunal de Menors de Barcelona per tal de corregir-lo, ja que el seu caràcter extremadament rebel feia impossible de dominar-lo i encarrilar-lo a la normalitat ciutadana.

PROPER FESTIVAL BENÈFIC

El Sindicat d'Espectacles Públics (U.G.T.) de dies ha que ve preparant un acte la magnitud del qual estem segurs ha de. Constituir un esdeveniment artístic-cultural a la nostra ciutat, majorment tractant-se de la finalitat benèfica que es persegueix.

Ens plaurà donar a conèixer en properes edicions més noves sobre aquest proper festival.

SINDICAT DEL RAM DE TRANSPORTS (U. G. T.)

Convoca a tots els seus afiliats a la reunió que tindrà lloc el dia 20, a les sis de la tarda, en el seu local, carrer Milícies Catalanes, 48.

Per l'interès de tots com per la bona marxa del nostre Sindicat us preguem que no hl manqueu.

ATENCIÓ!!!

El Comitè d'Enllaç dels Sindicats Fabrils C. N. T.-U. G. T., posen en coneixement de tots els Consells d'Empresa i Comitès de Control, perquè passin, demà dijous, a la tarda per les secretaries dels dos Sindicats a recollir un reglament que ha d'ésser estudiat i aprovat per tots els treballadors del fabril.

VETLLADA TEATRAL

Per tal d'ajudar els companys ferits i empresonats arran de les "Jornades de Maig", el Socors Roig del P.O.U.M. ha organitzat pel proper divendres, a les nou de la nit una vetllada teatral a càrrec del Grup Germanor el qual posarà en escena l'obra de Rossinyol "L'heroi".

La finalitat d’aquesta vetllada obliga a tots els militants a procurar que sigui un èxit de públic, invitant a tots els amics i familiars a assistir-hi.

A partir de demà, al local del S. R. Milícies Catalanes, 55, es vendran les invitacions al preu d’una pesseta i pels infants a 50 cèntims.

No hay comentarios: