viernes, 7 de mayo de 2021

El Dia, edició de dimecres 5 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

LA SITUACIÓ A LA NOSTRA CIUTAT.

En el transcurs dels gravíssims esdeveniments que tenen lloc a Barcelona, la nostra ciutat no ha vist per ara pertorbada la seva normalitat.

Continua regnant un estat d'inquietud davant les noticies confuses que arriben de la capital.

La gent, al matí, ha adquirit els pocs diaris que han arribat per tal d'aconseguir un estat d’orientació que tampoc no ha pogut obtenir-se amb tota claredat. La gent ha tornat a viure pendent de la ràdio que, tampoc no ha aclarit res. La noticia de la formació del nou govern, ha causat estranyesa i ha estat molt comentada.

Tot el dia d'ahir, com el d’avui, han transcorregut dintre gran tranquil·litat. S'ha treballat en tot moment amb absoluta normalitat. La passada nit ha transcorregut també amb absoluta tranquil·litat. S'ha notat el pas de grups pels carrers i la presa de precaucions en els edificis d'algunes, organitzacions antifeixistes.

Ahir al vespre, de dos quarts de 9 a mig quart de 10, foren molt escoltats els sensacionals discursos pronunciats des de les emissores catalanes pels representants de les organitzacions sindicals i polítiques. La gent, des de casa seva o enfront els altaveus al carrer o llocs públics, escoltaven els parlaments referits que causaren gran impressió.

La vigilància de carreteres fou exercida durant tot ahir per les forces d'ordre públic conjuntament amb les brigades de les organitzacions antifeixistes. Aquest matí, la vigilància ja l'exercia solament una organització.

A l’Ajuntament hi ha hagut calma. La Comissió permanent nomenada ahir ha seguit reunida constantment per tal de prendre totes les precaucions i donar les odres que en tot moment s'han cregut oportunes.

La normalitat més completa segueix regnant a la nostra ciutat i és de desitjar que així continuï la situació i no ens deixem emportar per apassionaments que poden derivar en lluites que mai podríem lamentar prou.

UNA RECAPTA PÚBLICA PRO INVÀLIDS.

Sabem que organitzada per les Joventuts Federals P. F. I, ha quedat definitivament decidida la recapta pública Pro Invàlids.

Prendran part en aquesta recapta la Banda del Partit Federal Ibèric. Caserna Pi i Margal! de la capital, les Joventuts Femenines i les Joventuts esmentades.

La Banda del Partit Federal Ibèric, interpretarà, durant el transcurs de la volta que efectuaran pels carrers mes cèntrics de Terrassa, escollides composicions. També en les places i llocs de gran afluència la Banda oferirà peces de concert.

No dubtem de que el poble de Terrassa donada la finalitat de la recapta esmentada sabrà correspondre com sempre a la crida de les Joventuts Federals, la qual reorganització recent dona ja proves de tanta vitalitat.

D'INTERES PER A TOTES LES ENTITATS I PERIÒDICS.

En motiu de la propera celebració de l'Exposició Internacional de París, la Comissió de Cultura d'aquest .Ajuntament invitada per la Comissaria de Propaganda de la Generalitat, assabenta a totes les entitats que editin setmanaris, butlletins, que desitgin que un exemplar de les seves publicacions, sigui exposat en el Pavelló destinat a la Premsa de l'esmentada Exposició, que el portin al Gabinet de Premsa del nostre Ajuntament fins el divendres al migdia.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Josep Chaler, de 20 anys d'edat, i amb domicili al carrer de Salvador Seguí. 101, que ha presentat segons diagnòstic del metge de guàrdia, excoriacions a ambdues mans, a causa d'una caiguda de bicicleta.

Joan Abad de 7 anys d'edat. Ha estat curat de contusions generals produïdes en caure d'una escala, ha passat al seu domicili. Colom, 232.

RECOMPENSA MORAL.

El Comitè del Segell Pro Infància vol expressar per mitjà de la premsa el seu fervent agraïment envers al gran nombre de col·laboradors d'aquesta tasca difícil i profitosa que s'ha emprés aquest Comitè i especialment els components de l'Esbart Dansaire.de la Joventut Terrassenca, el qual actuà amb molt d'encert el proppassat diumenge en el Parc Municipal.

De seguir així, Terrassa obtindrà la primera classificació en aquesta quarta campanya del Segell Pro-Infància.

PALETA QUE SOFREIX UN ACCIDENT.

A dos quarts de 9 d’aquest matí s’ha registrat un accident que podent resultar de conseqüències lamentables en extrem, sortosament ha resultat de poca importància.

Mentre treballava en les obres de reparació de la volta que hi ha a l’entrada de l'ex-rectoria de Sant Pere, a l'obrer Joan Capmany li ha caigut al damunt un dels arcs de pedra del referit lloc, restant colgat dessota les runes. Sortosament una grossa pedra ha pogut protegir-lo evitant que resultés amb majors danys. D'aquesta forma sols ha resultat amb un petit esvoranc al costal del front, excoriacions a la cara i contusió a la part intercostal dreta.

Ràpidament, els seus companys de treball l’han descolgat i amb un taxi se l'ha traslladat al dispensari de la Mútua d'Assegurances on una vegada convenientment assistit, ha estat traslladat per l'ambulància de la Creu Roja al seu domicili, Pitàgoras. 69.

L'estat de l’accidentat no és greu ha resultat, més que res, afectat, cosa molt natural si tenim present , encara que compta 72 anys d'edat.

EL FOMENT DE LA SARDANA EN PRO DEL SEGELL PRO-INFÀNCIA.

Dissabte i diumenge vinents, es celebrarà al Parc Municipal la "Diada de la Sardana" a profit del Segell pro-infància organitzat pel Foment, de la Sardana amb la col·laboració de l'Ajuntament.

DONATIU DE LA BRIGADA MUNICIPAL.

Els empleats de la Brigada Municipal d'aquesta ciutat, han lliurat al nostre Hospital de Sang la quantitat de 114'50 pessetes. Agraïm aquest gest lloable i desitgem que tingui forces imitadors.

VENDA DE SABÓ.

La Conselleria de Proveïments assabenta els posseïdors dels carnets 3.501 al 8,000 que podran adquirir demà dijous, sabó en la casa Galí i Cia, Milícies Catalanes, 27.

La venda s'efectuarà amb la presentació del carnet de racionament amb els blocs abril-maig i hauran de lliurar els cupons de les mongetes corresponents al segon dijous.

EL CONCERT DE LA BANDA MUNICIPAL DE MADRID, .AJORNAT.

Amb motiu de les actuals circumstàncies, la Conselleria de Cultura s’ha vist obligada a ajornar el concert que la Banda Municipal de Madrid havia de donar avui, al Cinema Rambla.

La Conselleria, esmentada posa a coneixement de tots els particulars que posseeixen localitats, que aquestes seran valedores el dia de la Celebració del concert de referència, el qual s’assenyalarà oportunament, i ensems comunica a les organitzacions que en venien entrades, que poden continuar fins que rebin l'avís corresponent.

RES DE PERMISOS.

La Conselleria de Proveïments assabenta el públic en general que d'acord amb la Comissió de Sanitat, no es farà cap permís de venda de sabó als familiars que tinguin malalts.

Els casos de malalties infeccioses, degudament avalats pel certificat mèdic hauran de portar la roba al Parc de Desinfecció Municipal, on els serà degudament rentada i desinfectada.

No hay comentarios: