sábado, 29 de mayo de 2021

L’Acció, edició dijous, 20 de Maig de 1.937, pàg. 2

 

Dilluns vinent s'obriran a la nostra ciutat, dos nous grups escolars

Després de laborioses obres d’habilitació dels locals i amb material escolar de nova construcció, dilluns vinent seran obertes als infants terrassencs, dos nous Grups Escolars de primer ensenyament.

Un, en l'edifici del carrer d'Infant Marti, cantonada Galvany i l'altre a l'antiga casa Ubach del carrer de Garcia Humet. El primer compta amb un parvulari i dues unitàries. essent ateses les seves aules per mestres depenents de la Generalitat, i el segon compta amb dos parvularis i quatre graus, el personal pedagògic del qual és depenent de l'Estat.

La Comissió Municipal de Cultura .i Propaganda en donar aquesta grata nova, es complau també en assabentar al poble terrassenc que s'està realitzant els treballs necessaris, perquè dintre pocs dies també pugui obrir-se el Grup Escolar emplaçat en l'antic edifici religiós del carrer Durruti, que fins fa poc ha ocupat la Cuina Popular. Queda així acomplert el pla Escolar traçat en la creació d'escoles que tant l'Estat com la Generalitat han fet a la nostra ciutat, passant de 44 escoles a 98, en què ha quedat augmentada la xifra d'aquests centres culturals, des del 19 de juliol fins a la data.

NOTA DE LA CONSELLERIA D'ECONOMIA I TREBALL.

Es recorda a les Empreses industrials i comerços la necessitat que tenen de legalitzar la seva situació d'acord amb allò disposat en el Decret de Col·lectivitzacions i Control del 24 d’octubre de 1936. De no fer-ho així seran paralitzades les operacions de lots aquells infractors de les susdites disposicions.

SESSIÓ DE LA COMISSIÓ PERMANENT DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ordre del dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que havia de celebrar la Comissió Permanent del Consell Municipal, ahir dimecres dia 19 de maig del 1937, a les 22 hores, i que celebrarà demà divendres a la mateixa hora.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

c) Permisos per a obres.

d) D/, relacionat amb el curset per a la formació d'educands per a la defensa passiva de la ciutat.

e) D/. sobre abonament de la diferència de sou a determinat empleat municipal mobilitzat per guerra.

f) D/. relatiu a la petició formulada per l'Associació d'Alumnes i Ex-Alumnes de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis.

g) Comptes d'Assistència Social.

h) D/. referent a l’ordenació de noves imposicions.

i) D/. relatiu a l'emissió de bitllets representatius de moneda divisionaria.

j) Autoritzacions al Dipositari.

k) Proposicions, i

l) Precs i preguntes.

VISITA ALS AVIS DEL CASAL DELS VELLS.

Es posa en coneixement dels ciutadans d'aquesta ciutat que podran visitar en aquest establiment els «Avis» internats, els dies, dimecres i diumenges de cada setmana i a les bores de 3 a 6 de la tarda.

DONATIU PER ALS AVIS.

En Rossend Claret, ha fet donatiu de 20 paquets de cigarretes comuns «hebra», per als avis, internats en el seu respectiu Casal.

DONATIU A LA CUINA POPULAR.

La Cuina Popular ens comunica que últimament ha rebut d'Enric i Pere Estranger el import de la factura, setmana 176'10 ptes. i de l’esmentat el 5% més de l'import de la factura, setmana 18, 6’75 pies

UN HIMNE DEL SEGELL PRO INFÀNCIA.

Per a dissabte al Parc Municipal, la Unió Esportiva de Terrassa d'acord amb el Comitè Local del Segell Pro Infància han organitzat un gran festival infantil, la realització del qual serà sense cap classe de dubte un esdeveniment cultural i esportiu.

En aquest festival serà inaugurat l’himne del Segell Pro Infància, la composició musical del qual ha estai feta pel prestigiós mestre Serrat. Serà cantat per la mainada amb acompanyament de la Banda Municipal que el mateix compositor ha tingut a bé instrumentar-lo per a aquesta.

DONATIU AL CASAL DE L’INFANT «BUSQUETS».

Els obrers de la casa Pont Aureli i Armengol (secció cosidores i esborradores) han fet lliurament de 24 mudades de roba per als nens i unes robes de vestit per a les nenes de l'esmentat Casal de l’Infant Busquets.

DOS DIVORCIS.

S'ha presentat al Jutjat d'Inspecció els dos divorcis següents: Miquel Casado amb Bernarda Martínez i Alfred Moia amb Ramona Puig, tot per mutu consentiment.

GRAN FESTIVAL ARTÍSTIC A PROFIT DEL SEGELL, PRO INFÀNCIA.

Per al dia 22 a les 9 de la vetlla, tindrà lloc en el local de l'ex-Escola de Música, situat a la Plaça de Jacint Verdaguer, organitzat per el «Grup Excursionista Egara» amb la cooperació de la secció artística de l’esmentat Grup de Rondalla del Centre Aragonés amb els seus cantadors de Jotes, Albert i Ariño sota el següent programa:

1.—La comèdia en 2 actes de Ramon Franquesa titulada «Els Porucs».

2.—Recital per la Rondalla del Centre Aragonés.

3.—El joguet còmic en un acte, de Josep Esmerats titulat «La Criada Nova».

NOTA DEL COMITÈ ECONÒMIC DEL PA.

Aquest Comitè lamenta haver de comunicar al poble de Terrassa que avui i demà no hi haurà pa a causa de que la Conselleria de Proveïments no ens ha proporcional la farina necessària per a elaborar-lo, per tant preguem al públic en general s'abstingui de fer cap reclamació ja que les oficines d'aquesta Indústria restaran tancades durant aquests dos dies.

REPARTIMENT DEL BLOC DE RACIONAMENT I COMPRA.

Demà divendres, dia 21, es procedirà en els baixos de la Casa Consistorial a la distribució del bloc de racionament i compra corresponent a l’última setmana del mes de Maig en curs i els de Juny i Juliol propers sota l'ordre següent:

Divendres, dia 21, del 9.001 al 12.400.

Hores de despatx, de 9 a 1 i de 4 a 8.

Notes sindicals i polítiques

EL COL·LEGI D'AGENTS COMERCIALS DAVANT L'ACTITUD DEL COMITÈ LOCAL INTERÍ DE LA U.G.T.

Davant l'actitud incomprensible en que s'ha situat el Comitè Local interí de la Unió Local de Sindicats Obrers U.G.T. suspenent l'assemblea, que segons un pacte signat havíem de celebrar aquesta setmana, sense que per la nostra part hàgim actual en desacord per trencar el compromís. i encara més dolorosament impressionats per un desgraciat manifest aparegut amb la signatura del mateix Comitè Executiu interí de la U.G.T. en el qual es fan constar una sèrie de lamentables i incorrectes afirmacions impròpies de l'entitat que ha d'avalar-les.

Com a conseqüència, amb aquesta data hem enviat el següent comunicat:

«Al Comitè Local interí de la Unió General de Treballadors. Ciutat.—Companys: El contingut de la vostra lletra d’ahir significa incompliment per la vostra part del pacte signat, conjuntament amb altres Sindicats, i per tant, ens considerem deslligats de tots els compromisos a què es referia el mateix.

Lamentem aquesta manca de formalitat, a la qual nosaltres no hauríem incorregut mai, imposats pel sentit de responsabilitat que exigeixen els moments que vivim.

Us saluden.—La Junta Directiva del Col·legi d'Agents Comercials.»

 

I finalment es notifica a lots els agents comercials que s'abstinguin de concórrer a altres reunions que no siguin convocades per l’actual Junta Directiva.

 

No hay comentarios: