miércoles, 19 de mayo de 2021

El Dia, edició de dimecres 12 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

VENDA DE PATATES.

La Conselleria de Proveïments posa a coneixement del públic en general que demà dijous, posarà a la venda una partida de patates, destinades al proveïment d'aquesta ciutat.

Aquestes patates es vendran per a tots els ciutadans sense distinció de número de carnet, podent-les adquirir prèvia presentació del tiquet del dijous, i al preu de 0’70 quilo. La ració que pertocarà serà la consignada en el tiquet i les expendran els establiments següents:

Ample, 8; Anselm Lorenzo, 6; Agricultura, 54; Carretera de Moncada. 364: Carretera de Moncada, 10; Carretera de Matadepera, 76; Cervantes. 35; Colom, 232; Donós Cortés, 18; Dr. Pearson, 44: Fraternitat. 16 Ignasi Iglésies, 115; Ignasi Iglésies, 134; Marconi, 58; Nord, 181; Newton, 159; Newton, 191; Pla Ametllera, 14; Pantà, 35; Pantà, 137; Pare Llauradó, 98; Pi i Margall, 1,52; Pintor Torres, 138; Pitàgoras, 52; Pardo Bazán, 57; Plaça Triomf. 30; Raval. 34; Rambla d'Egara, 215; Rambla d'Egara, 241 ; Rambla J. Compte:, 42; Ramon Llull, 20; Ramon Llull. 52; Salvador Seguí. 92: Salvador Seguí, 47; Sant .Jordi, 11; Torrella, 24: Vallparadís. 42; Volta, 65; Rutlla, 43 i Watt 126.

VENDA D'OLI.

S'assabenta al públic que a partir de demà dijous es vendrà oli mitjançant la presentació del carnet, repartint-se als seus posseïdors, fins a quatre persones un litre, de cinc i sis persones un litre i mig, i de set en endavant dos litres.

S'arrencarà el tiquet corresponent a la carn del dilluns de la primera setmana del bloc maig-maig. Els preus no podran ésser superiors a 3'75 pessetes el litre.

Els establiments expenedors seran els següents:

Marconi, 58; Lavoisier, 118; Blasco de Garay. 143; Rambla de J. Compte. 42: S. Seguí. 98: Ramon Llull, 33; Watt, 126; Blasco de Garay, 97: Manuel Azaña, 109; Galileu, 64 i E. Mas, 93.

VENDA DE SABÓ.

La Conselleria de Proveïments manifesta als posseïdors dels carnets números 7.501 al 8.500 que poden adquirir demà dijous, sabó en la casa Galí í Cia, Milícies Catalanes, 27. La venda s'efectuarà amb la presentació del carnet de racionament, amb els blocs maig-maig. Hauran de lliurar-se els cupons de les mongetes corresponents al primer dijous.

REUNIÓ DE LA MÚTUA D'ASSEGURANCES.

El Comitè Obrer de Control de la Mútua d'Assegurances de Terrassa, comunica als seus associats que ha estat fixada per demà dijous, dia 13, la celebració de la reunió de mutualistes que fou suspesa la passada setmana, la, qual es celebrarà en el mateix Saló Catalunya, a les 6 de la tarda.

Per a l'entrada a la. mateixa seran vàlides les targes de delegació que foren repartides anteriorment.

EL CONDOL DE RADIO TERRASSA, PER LA MORT DE JOSEP TORRES (TORESKY).

L'Emissora local, ha adreçat el següent telegrama de condol:

"Ràdio Barcelona—Recollim condol poble terrassenc defunció popularíssim locutor vostre Josep Torres, i us trametem junt amb expressió nostre sentiment—Ràdio Terrassa."

D'INTERÉS PER ALS QUI HAN PRES LA INSTRUCCIÓ.

Rebuts en aquesta .Alcaldia els certificats d'instrucció militar dels individus que estan compresos entre els 21 als 30 anys els quals hagin servit menys de sis mesos, i que van practicar la instrucció de referència a la nostra ciutat, son cridats per a demà dijous, el segon grup d'instrucció que es practicava al camp de l'Harmonia sota el comandament de N'Antolín; per a divendres, el tercer grup del camp al·ludit i comanat per En Dampierre; i el proper dilluns, els del quart, grup que realitzaren les pràctiques al camp dels "Pajaritos", sota la direcció d'En Raventós, per tal que tots passin a recollir l’esmentat certificat. El Sargent  encarregat de l'oficina, prega als individus afectats que es trobin absents de la localitat, que passi, un dels seus familiars. L'oficina està instal·lada al segon pis de l'Ajuntament., en el Departament de l'Arxiu. Hores de 9 a 1 i de 4 a 7.

HA COMENÇAT UNA ACTIVA CAMPANYA CONTRA LA PROSTITUCIÓ CLANDESTINA.

La policia local, sota les ordres del seu cap, camarada Munté. durant les darreres nits ha començat a practicar diverses "ràtzies" per la nostra ciutat, a fi de plantar cara a l'enorme problema de la prostitució clandestina, que d'un quant temps a aquesta part ha pres un alarmant desenrotllament. L'acció d'elements sense escrúpols que gràcies a la fluixa actuació de les autoritats en aquest sentit, ha permès que poguessin obrar al seu gust.

Aquestes gestions han donat per resultat la detenció de moltes noies joves que se sap que practiquen la prostitució, però que per manca de proves no han pogut ésser retingudes. Aquesta nit, però, la policia ha detinguí cinc xicotes sorpreses "in fraganti", les quals han restat detingudes a la Comissaria en espera de les disposicions que es donguin.

Una d'elles, de 22 anys d'edat, que està en greu estat de salut, dominada per mals veneris, serà hospitalitzada immediatament una altra d'elles, de 19 anys d'edat i que és la mare, gràcies a les gestions de les autoritats es mirarà l'ésser introduïda en algun centre de treball, per tal que pugui regenerar-se.

Les altres tres de 14 i 15 anys, seran posades tot seguit a la disposició del Tribunal Tutelar del Menors.

Totes les noies han manifestat que si caigueren en l'estat actual, fos degut a passar fam i empeses per les necessitats de la vida. Se sap, però, que hi han intervingui alguns elements que són els que enganyaren alguna d'aquestes mosses les quals és probable que siguin detinguts si les gestions dels agents de vigilància donen el resultat esperat.

UNA ORDRE OFICIAL PROHIBEIX LA CELEBRACIÓ D'ACTES POLITICS.

En virtut de l'Ordre el Cap Superior de Policia de Barcelona i del delegat d'Ordre Públic del Govern de la República, queda indefinidament suspeses tota classe d'actes polítics com són, manifestacions, mítings, assemblees etc. mentre vivim dintre les anormals circumstancies.

Ens prega l'esmentat Delegat, fem sentir a totes les organitzacions, que la millor posició de l’antifeixista és callar, treballar per a la guerra i obeir les consignes del nostre Govern.

MILÍCIES U.G. T.

El propvinent divendres a la tarda, sortirà el cotxe correu de l'organització cap a Lanaja i Torralba de Aragón. S'avisa a tots els familiars que portin paquets i encàrrecs fins el divendres al migdia.

ELS SOUS MÍNIMS DELS OBRERS DEL RAM FABRIL I TÈXTIL.

El Comitè d'Enllaç dels sindicals fabril C. N. T. - U. G. T., posa en coneixement de tots els Consells d'Empresa i Comitès de Control, que a partir del dia 10 d'aquest mes, el jornal mínim que es pagarà a la Indústria Fabril i Tèxtil de la nostra ciutat, serà el de 48 pessetes les dones i 70 els homes.

No hay comentarios: