jueves, 20 de mayo de 2021

Vida Nueva, edición del miércoles, 12 de mayo de 1.937, pág. 2 y 3

 

Reflejos ciudadanos

Cine para los niños

Todas las semanas, mientras dure la campaña del sello pro infancia, se celebran unas sesiones de cine, exclusivos para los niños de las diversas escuelas de esta ciudad y a beneficio del Sello pro Infancia. El programa de estas sesiones, lo componen casi en su totalidad películas cómicas y documentales, adecuados a la edad de los niños, los cuales concurren a ellos con una satisfacción sin límites y que seguramente desearían esta campaña del Sello pro Infancia durara un año.

El Comité Local del Sello pro Infancia, ha hallado en la Empresa de cines socializados, sus más incondicionales y desinteresados colaboradores, y los niños sus fieles intérpretes, lo mismo en la organización de las sesiones como en la selección de las películas.

Nos podemos congratular en Tarrasa. de que los cines están administrados por este conglomerado de compañeros, que siempre están dispuestos a colaborar en todas las obras benéficas, humanitarias y revolucionarias.

MUTILADOS, HERIDOS Y ENFERMOS DE GUERRA.

La Federación de Mutilados, Heridos y Enfermos de Guerra, invita a todos los milicianos víctimas de la guerra sin distinción de tendencias para que pasen por el domicilio social, calle Francisco Maciá, 12, de 10 a 12 de la mañana, todos los días, para un asunto de mucho interés.

ACTO DE DESINTERÉS.

El compañero Miguel Muntaner, actualmente en las milicias que operan en el sector de Jaén, el cual fue obsequiado por el Comité de Empresa de la casa que trabajaba, como lo fueron los demás obreros de la casa que están en las milicias, con la cantidad de cien pesetas, las que el mencionado compañero donde pruebas de desinterés, las destina como donativo de la siguiente manera: 25 ptas. a Sanidad local, 25 para material de guerra. 25 a Hospitales de Sangro de la C.N.T. y 25 Pro Escuelas Racionalistas.

PÉRDIDA.

Se ha extraviado un llavero con llaves, entre la Avenida de Jacquar y Paseo de García Hernández. Se pide a quien las haya encontrado, se sirva entregarlas a esta Redacción.

REUNIÓ DE LA JUNTA D'ASSEGURANCES.

El Comitè Obrer del Control de la Mútua, d'Assegurances de Terrassa, comunica als seus associats que ha estat fixada per a demà dijous, dia 18, la celebració de la reunió de mutualistes que fou suspesa la passada setmana, lo qual es celebrarà en el mateix Saló Catalunya, a les 6 de la tarda,

Per a l'entrada a la mateixa seran vàlides les targes de delegació que foren repartides anteriorment.

SUSCRIPCIÓN PRO VÍCTIMAS DEL FASCISMO. LISTA GENERAL DE LA C.N.T.

Día 29 de Marzo: La Fundición del Norte, 6 ptas.; J. Pous y Solá, 54'70; La Fundición Blasi, 25; La Electra Industrial, 130'50; Casa Vda. Castells, sección hilatura, primer turno, 4'50; La Fundición Iborra, 12; Casa Guardiola, 235’50; Casa Conrado Rius, 14.

Día 30: Casa Sallent y Compañía, 59’10; Casa Pepito Salas. 82; Casa M, Serra Torrella, 72'60; Casa Conrado Rius, 9; Taller colectivo de la Metalurgia, 811’15; Casa colectivizada M. Boix Amat, 60'50.

VENDA DE SABÓ.

La Conselleria de Proveïments manifesta als posseïdors deis carnets números 7.001 al 8.500 que poden adquirir demà dijous, sabó en la casa Galí í Cia, Milícies Catalanes, 27. La venda s'efectuarà amb la presentació del carnet de racionament, amb els blocs maig-maig. Hauran de lliurar-se els cupons de les mongetes corresponents al primer dijous.

F. A. I. ─ F. I. J. L,

Federación Local de Juventudes Libertarías

Toda la Juventud Revolucionaria, para conocer a las figuras más insignes del movimiento obrero mundial, a través, de la historia, debe ingresar en las organizaciones juveniles que, más se destacan para llegar a una Sociedad Ideal.

Las Juventudes Libertarias haciéndose eco de esta necesidad de conocer a los clásicos del obrerismo, todos los lunes, martes y miércoles, de 6 y media a 8 de la noche, hacen unos cursos de lectura comentada, en los que se da a conocer lo más saliente de la vida y de la filosofía de estos colosos.

¡Camaradas! ¡Juventud toda! Estudiad a los hombres que la historia, por su capacidad, ha hecho los guías intelectuales de la Era del Porvenir.

LES LOCALITATS PER AL MAGNE CONCERT DEL DIA 10.

Madrid mereix ésser homenatjat per la nostra ciutat per tal d'estimular-li el seu coratge i sacrifici envers la llibertat i contra el feixisme. La Comissió de Cultura, creu que el mitjà més adient és que tot el poble assisteixi al gran Concert que executarà la Banda Municipal de Madrid, el proper dimecres dia 19, al cinema "La Rambla".

La Comissió organitzadora recorda als amants de la música que poden adquirir les localitats fins el dilluns a les diferents organitzacions que transcrivim:

UGT, CNT, ERC (Casa del Poble), ACR (Centre Catalanista Republicà), JCI. POUM, PSUC, Unió de Rabassaires, Federals (S. Pere), Amics de les Arts. Casino del Comerç, Joventut Terrassenca (Coro Vell) i Centre Aragonès.

D'INTERÈS PER ALS QUI HAN PRES LA ÏNSTRUCCIÓ.

Rebuts en aquesta Alcaldia els certificats d'instrucció militar dels individus que estan compresos entre els 21 als 30 anys els quals hagin servit menys de sis mesos, i que van practicar la instrucció de referencia a la nostra ciutat, són cridats per a demà dijous, el segon grup d'instrucció que es practicava al camp de l’Harmonia sota el comandament de N'Antolín; per a divendres, el tercer grup del camp al·ludit i comanat per En Dampierre; i el proper dilluns, els del quart; grup que realitzaren les pràctiques al camp dels "Pajaritos", sota la direcció d'En Raventós, per tal que tots passin a recollir l’esmentat certificat. El Sargent encarregat de l’oficina, prega als individus afectats que es trobin absents de la localitat, que passi un dels seus familiars. L’oficina està instal·lada al segon pis de l'Ajuntament. en el Departament de l'Arxiu. Hores de 9 a 1 i de 4 a 7.

VENDA D'OLI.

S'assabenta al públic que a partir de demà dijous es vendrà oli mitjançant la presentació, del carnet, repartint-se als seus posseïdors, fins a quatre persones un litre., de cinc i sis persones un litre i mig, i de set en endavant dos litres.

S'arrencarà el tiquet corresponent a la carn del dilluns de la primera setmana del bloc maig-maig. Els preus no podran ésser superiors a 3'75 pessetes el litre.

Els establiments expenedors seran els següents:

Marconi, 58; Lavoissier, 118; Blasco de Garay. 143; Rambla de J. Compte, 42; S. Seguí. 98; Ramon Llull, 33; Watt, 126; Blasco de Garay, 97; Manuel Azaña, 109; Galileu, 61 i E. Mas. 96.

SESIÓN DE LA COMISIÓN PERMANENTE.

Ordre del dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal, avui a les 10 de la nit.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

c) Permisos per a obres.

d) Expedient de fallides per; cèdules personals corresponent a l'any 1936.

e) Aprovació del Padró per a l'exacció de drets sobre aparadors, etc. per a l'exercici del 1937.

f) Autoritzacions al Dipositari.

g) Proposicions, i

h) Precs i preguntes.

No hay comentarios: