domingo, 16 de mayo de 2021

Front, edició de dilluns, 10 Maig 1937, pàg. 2

 

Donadores de sang

Heus ací uns mots que us esborronen, donadors de sang. Val la pena d'esmentar l'exemple d'aquestes femines que han ofert sang, que és igual com dir que han ofert part de la seva vitalitat corporal, de la seva existència, per tal de vessar-la en aquells que n'estan mancats.

Àngela, Antònia, Manuela, Adela, Carme i Marina. Heus ací uns noms. Són tes donadores de sang. Siguin qui siguin aquestes companyes mereixen el més profund agraïment de tots els humans. El seu ajut serà inoblidable.

Per això les esmentem avui. Perquè sabem veure en et seu gest aquell sentit emocionant que les posa a un nivell per damunt de totes les intel·ligències i de totes les virtuts. Són companyes que han sentit intensament la necessitat d'ajudar els caiguts sacrificats en la lluita. Les que han vessat també la seva sang per la causa del proletariat. Són les consegüents campanyes que comprenen dignament les convulsions irregulars del nostre cos social.

Han d'ésser per força quelcom que s'aparta del corrent. Dintre seu ha de córrer una íntima convicció que les fa pensar i actuar com a dones que senten aquest esdevenidor. Infinit de l'obrerisme mundial en la seva emancipació definitiva. Es necessari que tothom vegi i sàpiga qui són aquestes companyes abnegades. Viure exclusivament per un mateix no costa gaire. Viure amb aquesta elevada concepció envers la col·lectivitat és una de les grans qualitats de l'ésser que sap què fa, què vol i on va.

Manuela, Àngela. Antònia, Adela, Carme i Marina. Per a vosaltres el més sentit agraïment de què som capaços.

Q.

PERSONES QUE HAN DE PASSAR PER LA CREU ROJA

Les persones que es detallen a continuació i que per tenir segurament l'adreça equivocada no ha estat possible avisar-les, poden passar pel local del Comitè de la Creu Roja qualsevol dia, de 7 a 8 de la tarda per un assumpte que els interessa:

Amàlia Navarro Nogués, Sant Quirze, 34.

Matías Sánchez Roca, Pous. 36.

Josep Cos Calsina.

Antoni Mir, Balas Goyhaner, 44 baixos.

Teresa Ruiz, Sant Quirze.

Maria Roy, Progrés, 63 interior.

DEL MÍTING DEL P. O. U. M. DE DEMÀ DIMARTS

En els primers moments, el 19 de juliol, partiren vers Aragó gran nombre de militants revolucionaris enrolats pel P. O. U. M. en centúries. En lo primera d'aquestes expedicions va partir com a cap de centúria el nostre camarada Francesc Lloberes, el qual per mèrits de guerra ha estat ascendit a Comandant de la Divisió Lenin, en la qual estan enrolats els nostres combatents.

Aprofitant l'avinentesa de trobar-se entre nosaltres aquest camarada demà parlarà als treballadors en nom dels milicians terrassencs que lluiten contra el feixisme en el front d'Osca.

ESCOLARS AL CINEMA

Relació de les escoles d'aquesta ciutat que demà dimarts han d'acudir a les sessions de cinema organitzades pel Comitè Local del Segell Pro Infància:

Cinema La Rambla; mati, a dos quarts de deu en punt:

Escola Ramon Llull; Ferrer i Guàrdia; Acadèmia Fuster; Mercè Junyent; Josep Salvador; Foment de Cultura; Escola Brugué; Escola Social; Acadèmia Ballester; Concepció Arenal; Pi i Margall; Turó Parc; Escola Nova; Escola 22 de juliol; Escola Izquierdo; Grup Genescà, l'Escola Sala.

Tarda a dos quarts de quatre en punt:

Escola Jardí de la Infància; Primer de Maig; Col·legi Mollà; Primera Ensenyança Ruiz; Escola Egara; Manuela Segarra; Escola Querol; Acadèmia Serrat; Escola Montserrat; Josep Caparrós; Bartomeu Amat; Col·legi Evangèlic; Maria Serra; Acadèmia Cots; Antoni Sánchez; Infància; Joan Pomés; Casal de l'Infant; Mestre Carles; Escola noies; Escola Galileu-Rambla; Escola Zona, i Escola Jardí.

Cinema Doré, a dos quarts de quatre en punt:

Grup Torrella; Escola Carrer de Colom i Grup Escola Baldric.

CREU ROJA ESPANYOLA

Relació de serveis .efectuats durant el mes d'abril de 1937:

Serveis Locals, 43.

Trasllat de malalts i ferits a Dispensaris i Clíniques d'aquesta ciutat, 5.

Trasllat de cadàvers al Dipòsit Judicial, 5.

Auxiliars a la via pública, 3.

Auxiliats al seu domicili, 1.

Assistència a Esports i festivals, 2.

Trasllat de malalts i ferits d'Olesa a Barcelona, 2.

Trasllat de malalts i ferits de Terrassa a Barcelona, 1.

Trasllats de malalts psíquics a Vila Boi, 3.

TOTAL: 65. Serveis.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

En les darreres 24 hores. S’han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari;

Josep Aparicio Ortiz, de 36 anys d'edat i amb domicili a Barcelona al carrer de Joan de Pradera, 93, que presentava, a causa d'una caiguda de bicicleta, ferides contuses a les mans.

Lluís Borràs, de 4 anys d'edat, ha estat guarit de ferida tallant polze esquerre. Ha passat al seu domicili, Bruc 99.

A causa d'una trepitjada de cavalleria al dit gros del peu esquerre, ha estat assistit al nostre Dispensari el ciutadà Josep Odena, de 43 anys d'edat. Ha passat al seu domicili, Àngel Guimerà, 219.

NOTA DEL SINDICAT FABRIL I TÈXTIL (U. G. T.)

La Junta del Sindicat Fabril i Tèxtil (U. G. T.) davant dels fets anormals ocorreguts a la Federació Local, puntualitza la seva més enèrgica protesta per la forma de desposseir el Comitè Executiu, ja que tal procedir està en contraposició amb les normes de la Unió General de Treballadors, pel qual fet aquest Sindicat espera que les circumstàncies es normalitzin per tal de poder informar degudament als nostres afiliats i aclarir la confusió existent a la nostra organització.

No hay comentarios: