martes, 4 de mayo de 2021

Front, edició de dimarts, 4 Maig 1937, pàg. 2

L'exèrcit del treball

Els subterfugis burgesos estan a l'ordre del dia. Tothom torna a parlar confusament. Els governants reformistes actuals aconsegueixen llurs propòsits. Les dificultats de la nostra reraguarda són ja atribuïdes a la guerra per sí sola. Són molls els que no es recorden que moltes de les empreses portades a cap dels governants reaccionaris, han fracassat perquè l’organització de la reraguarda. indústria, comerç, ordre públic, han estat abocats de nou a la tràgica actitud política de les maniobres subterrànies obertament burgeses.

L'aturament palpable de les conquistes revolucionàries, és tan evident com les seves conseqüències. Perquè no producte d'altra cosa es aquest encariment fantàstic de les subsistències, aquestes accions individuals en el comerç i en la indústria, l'avituallament dels fronts, etc.

L’exèrcit del treball, havia de produir-se en totes les localitats, amb l'agrupació industrial de les especialitats obreres, amb l'esforç i voluntat, posant en pràctica la socialització de la producció. No s'ha fet res de tot això. Davallem més i més a cada hora que passa. Les conquistes revolucionàries es transformen en conquistes burgeses. La massa camina dispersada a tot arreu.

Però els veritables revolucionaris estan alerta, A Terrassa vetllen també per tal de mantenir l'engrandiment moral i la capacitat creadora de la Revolució Social.

Es que es pot permetre una degeneració tan gran de la nostra Revolució?.

La pregunta ha d'ésser contestada immediatament per la classe treballadora.

Q.

ESPORT I CULTURA

Domà a les set del vespre tindrà lloc al saló d'actes dels Amics de les Arts l'anunciada conferència que la novella Unió Esportiva de Terrassa ha organitzat com a preparació dcl cicle de conferències que sobre esport i cultura física té projectat.

Com sigui que pel prestigi dels conferenciants i els temes a tractar són d'un gran interès, esperem que tots els esportmans en general i els simpatitzants en particular no deixaran d'acudir-hi per tal de donar un Impuls a la noble tasca empresa en bé de l'esport i de la raça.

EL CONCERT DE DEMÀ A PROFIT DEL MADRID HEROIC

El concert que donarà demà al vespre al cinema Rambla la Banda Municipal de Madrid, sota la direcció de Solozábal, la Comissió de Cultura i la Comissaria de Propaganda de la Generalitat organitzadora d'aquest festival musical han cregut oportú que fos d'homenatge i d'ajut al Madrid victoriós. I és per aquest motiu que els organitzadors els inspira la confiança l'èxit que assolirà el Concert Popular de referència, tota vegada que Madrid es mereix aquest tribut i el nostre poble ho reconeix.

IMPOST SOBRE LA XIFRA DE NEGOCIS

Es recorda que fins el dia 10 del corrent mes han de presentar-se a l’Oficina Recaptadora de la Conselleria, Puignovell núm. 13, les declaracions de la xifra de Negocis corresponents a les operacions del mes d'abril. En el moment de la presentació els serà liquidat el dos per cent i lliurat l'oportú rebut de l'ingrés efectiu.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

Antoni Ferrer, de 31 anys d'edat amb domicili al carrer de Miquel Servet, 40, de ferides contuses a la mà i cara.

Jesús Medina, de 6 anys, domiciliat a la Ctra. de Montcada, 374, ha estat curat de probable fractura avantbraç esquerre.

Tots dos han caigut a la via pública.

Josep Martí, de 31 anys, domiciliat al Pla de l'Ametllera, 105, de ferida contusa al genoll dret a causa d'una caiguda a la via pública.

Florenci Campa, de 18 anys, domiciliat.al carrer Salvador Segui, 185, d'escoracions i contusió amb hematoma dit índex de la mà esquerra, també d'una caiguda de bicicleta.

VENDA DE SABÓ

Aquesta Conselleria assabenta als posseïdors dels carnets 4.001 al 5.500 que podran adquirir demà, dimecres, sabó en els establiments següents: Raval, 62 i Serrano, 37.

La venda s'efectuarà amb la presentació del carnet de racionament amb el bloc abril-maig, havent-se de lliurar els cupons de les mongetes corresponent al segon dimecres.

VENDA DE PATATES

Demà es vendran patates a tots els ciutadans sense distinció ni número de carnets, podent-les adquirir prèvia presentació del tiquet del dimecres i al preu de 70 cts. el quilo. La ració que pertoca serà la. consignada en el tiquet i les expendran els establiments següents:

Tots els dels Mercadals destinats a aquest efecte i els situats en els següents carrers: Aviador Cabré, 70; Bartrina, 162; Ctra. Montcada 67; Ctra. Matadepera, 121; Colom. 272; J. Maurin, 12; Nord. 118; Rambla Egara, 215; Avinyó, 13; B. de Garay, 148; Ctra. de Rellinars, 43; C. Egarenc; 12; F. Macià, 45; Ignasi Iglésies. 134; Llúria, 62; Màrtirs del 6 d'octubre, 3, i Pardo Bazán, 57.

NOTA DEL SINDICAT D'OBRERS FLEQUERS

Company director de FRONT.

Et preguem la publicació d'aquesta nota que a continuació s'esmenta. Us agraïm per endavant l'haver-nos dispensat aquest favor i restem vostres i de la causa antifeixista.

"Com sigui que entenem que únicament el nostre sindicat pot autoritzar degudament l'adhesió del mateix a les reunions i demés, hem de fer constar que en la reunió celebrada el dia 1 de maig al local de la U.G.T. no hi assistí cap representant nostre a l'esmentada reunió.

La causa d'això l'explica el fet de no haver rebut cap convocatòria per assistir a l’acte. Hem de dir-vos, doncs, que ens sembla molt reprovable la conducta d'aquells que valent-se d'aquestes maniobres, intenten obtenir unes adhesions imaginàries per a llurs fins enutjosos.

Per tant aquest sindicat creu haver posat en clar que la seva adhesió a l'acte de la reunió del primer de maig no es produí. Aquesta Junta té prou dignitat per a no fer caure els seus afiliats en un parany contraproduent. — La Junta.”

No hay comentarios: