jueves, 6 de mayo de 2021

L’Acció, edició dimecres, 5 de Maig de 1.937, pàg. 2

El concert de la Banda Municipal de Madrid, ajornat

Amb motiu de les actuals circumstàncies, la Conselleria de Cultura s'ha vist obligada a ajornar el concert de la Banda Municipal de Madrid havia de donar avui al cinema La Rambla.

La Conselleria esmentada posa en coneixement de tots els particulars que posseeixen localitats. que aquestes seran valedores el dia de la celebració del concert de referència, el qual s'assenyalarà oportunament, i ensems comunica a les organitzacions que en venien entrades, que poden continuar fins que rebin l'avís corresponent.

Notes de la Presidència municipal i conselleries

RES DE PERMISOS.

La Conselleria de Proveïments assabenta al públic en general que d'acord amb la Comissió de Sanitat, no és farà cap permís de venda de sabó als familiars que tinguin malalts.

Els casos de malalties infeccioses, degudament avalats pel certificat mèdic, hauran de portar la roba al Parc de Desinfecció Municipal, on els serà degudament rentada i desinfectada

SESSIÓ DE LA COMISSIÓ PERMANENT DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ordre del dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal, avui dimecres dia 5 de maig del 1937, a les 10 del vespre.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

c) Permisos per a obres.

d) D/. relacionat amb l'abonament de determinades despeses ocasionades per la distribució de la tarja de racionament familiar.

e) Comptes de Proveïments.

f) Comptes de Finances.

g) Substitució d'una fiança constituïda en metàl·lic per títols del Deute de l'Estat.

h) Proposicions, i

i) Precs i preguntes.

D'INTERÈS PER A TOTES LES ENTITATS I PERIÒDICS.

En motiu de la propera celebració de l'Exposició Internacional de Paris, la Comissió de Cultura d'aquest Ajuntament invitada per la Comissaria de Propaganda de la Generalitat assabenta a totes les entitats que editin setmanaris, butlletins etc. i també a la premsa de la localitat que desitgi, que un exemplar de les seves publicacions sigui exposat en el Pavelló destinat a la Premsa de l'esmentada Exposició, que el portin al Gabinet de Premsa del nostre Ajuntament, fins al divendres al migdia.

RECOMPENSA MORAL.

El Comitè Local del Segell «Pro Infància» vol expressar per mitjà de la premsa el seu fervent agraïment envers al gran nombre de col·laboradors d'aquesta tasca difícil i profitosa que s'ha empres aquest Comitè i especialment els components de l’Esbart Dansaire de la Joventut Terrassenca, el qual actuà amb molt d'encert el proppassat diumenge en el Parc Municipal.

De seguir així. Terrassa obtindrà la primera classificació en aquesta quarta campanya del Segell «Pro Infància».

DONATIU DE LA BRIGADA MUNICIPAL.

Els empleats de la Brigada Municipal d'aquesta ciutat han entregat al nostre Hospital de Sang la quantitat de 114'60 pessetes. Agraïm aquest gest lloable i desitgem que tingui forces imitadors

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l’esmentat Dispensari:

Josep Chaler de 20 anys d'edat, i amb domicili al carrer de Salvador Segui 161, que ha presentat segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, escoriacions a ambdues mans, a causa d'una caiguda de bicicleta.

Joan .Abad de 7 anys d'edat, ha estat curat de contusions generals produïdes en caure d'una escala. Ha passat al seu domicili Colom 232.

IMPOST SOBRE LA XIFRA DE NEGOCIS.

Es recorda que fins el dia 10 del corrent mes, han de presentar-se a l'Oficina Recaptadora de la Generalitat, Puignovell 13, les declaracions de la Xifra de Negocis corresponents a les operacions del mes d'abril. En el moment de la presentació els serà liquidat el 2 % i Iliurat l'oportú rebut de l'ingrés en efectiu

NOU ESTATGE DE L'ASSOCIACIÓ D'AMICS DE LA NOVA RÚSSIA.

Aquesta Associació d' Amics de la Nova Rússia, delegació local Pro Komsomol, es complau en assabentar als seus associats, simpatitzants i poble en general, que ha traslladat la seva secretaria al carrer de les Milícies Catalanes 41, des del qual es posa a la disposició de tots aquells que poguessin necessitar informes o detalls de la seva incumbència.

A l'ensems i per mitjà d'aquesta nota, assabenta a lots aquells companys que han demanat llur ingrés com a socis de l'Associació i no tenen encara el carnet corresponent que es serveixin passar per la Secretaria els propers divendres i dissabte de 6 i mitja a 8 de la vetlla, portant un retrat, a fi de poder-los-el lliurar.

CAL PREPARAR VOLUNTARIS PER LA TRANSFUSIÓ DE SANG.

Servei de transfusió de sang:

Per aquest important servei tan necessari en temps de guerra, manquen donadors de sang. A ésser possible persones joves, robustes en bon estat de salut i disposades en tot moment, que les necessitats urgents ho requereixin ha de donar la seva sang.

Es precís però, fer abans un examen previ del grup sanguini i individual, per a seleccionar els donadors universals dits del grup quart, que son els que serveixen per totes les transfusions. Aquesta prova ràpida i senzilla es fa tots els dies feiners de dotze a una en el nou laboratori d'anàlisis instal·lat en el Sanitari Mèdic Quirúrgic de la nostra ciutat, (antic Hospital).

ENS HA ESTAT PREGADA LA PUBLICACIÓ DE LA SEGÜENT NOTA DEL SINDICAT D 'OBRERS FLEQUERS.

«Com sigui que entenem que únicament el nostre sindical pot autoritzar degudament l'adhesió del mateix a les reunions i altres, hem de fer constar que en la reunió celebrada el dia 1.er de maig al local de la U.G.T. no hi assistí cap representant nostre a l'esmentada reunió.

La causa d'això l'explica el fet de no haver rebut cap convocatòria per assistir a l'acte. Hem de dir-vos, doncs, que ens sembla molt reprovable la conducta d'aquells que valent-se d'aquestes maniobres intenten obtenir unes adhesions imaginaries per a llurs fins enutjosos.

Per tant aquest sindicat creu haver posat en clar que la seva adhesió a l'acte de la reunió de 1.er de maig no es produí. Aquesta Junta té prou dignitat per a no fer caure els seus afiliats en un parany contraproduent»

UNA RECAPTA PUBLICA PRO INVÀLIDS.

Sabem que organitzada per les Joventuts Federals P.F.I. ha quedat definitivament decidida la recapta pública pro invàlids.

Prendran part a aquesta la Banda del Partit Federal Ibèric, Caserna Pi i Margall de la capital, les Joventuts Femenines i les Joventuts esmentades.

La Banda del Partit Federal Ibèric, interpretarà durant el transcurs de la volta que efectuaran pels carrers més cèntrics de Terrassa, escollides composicions. També en les places i llocs de gran afluència, desgranarà escollides composicions.

No dubtem que el poble de Terrassa donada la finalitat de la recapta esmentada sabrà correspondre com sempre, a la crida de les Joventuts Federals la qual organització recent dona ja proves de tanta vitalitat.

No hay comentarios: