viernes, 28 de mayo de 2021

El Dia, edició de dimecres 19 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

VENDA DE PATATES.

La Conselleria de Proveïments, manifesta al públic que demà dijous es vendran patates contra lliurament del tiquet corresponent a l'esmentat dia al preu de 0'65 pessetes el quilo i es donarà doble ració de la consignada en el tiquet.

Els establiments designats per a la venda són els següents:

Tots els dels Mercadals i els dels llocs habituals.

VENDA DE SABÓ.

La Conselleria de Proveïments, assabenta als posseïdors dels carnets números 11.501 als restants que podran adquirir sabó, demà dijous a la casa Galí i Cia, Milícies Catalanes, 27,

La venda s'efectuarà amb la presentació del carnet de racionament amb el bloc maig-maig i hom haurà de lliurar els cupons dels cigrons corresponent al segon dijous.

Als posseïdors dels carnets de Les Fonts, se'ls lliurarà l'esmentat article a la seva respectiva localitat.

NOTA DELS SINDICATS FABRILS.

El Comitè d'Enllaç dels Sindicats Fabrils C. N. T.-U. G. T., posen en coneixement de tots els Consells d'Empresa i Comitès de Control perquè passin demà dijous a la tarda per les secretaries dels dos Sindicals a recollir un reglament que ha d'ésser estudiat i aprovat per tots els treballadors del fabril.

El Comitè d'Enllaç.

UN HIMNE DEL SEGELL PRO-INFÀNCIA.

Per a dissabte, al Parc Municipal, la Unió Esportiva de Terrassa d'acord amb el Comitè local del Segell Pro-Infància, organitza un gran festival infantil, la realització del qual serà sense cap classe de dubte un esdeveniment cultural i esportiu.

En aquest festival serà inaugurat l'himne del Segell Pro-Infància, la composició del qual ha estat feta pel prestigiós mestre Serrat. Serà cantat per la mainada amb acompanyament de la Banda Municipal que el mateix compositor ha tingut a bé instrumentar-lo per a aquesta.

CAL POSSEIR EL CERTIFICAT D’INSTRUCCIÓ.

Aquesta Alcaldia torna a dirigir-se al poble de Terrassa, perquè els qui han après la instrucció a la localitat, tenen el deure ineludible de passar a recollir el certificat acreditatiu que li serà lliurat. Aquells que es trobin al front o absents, han de passar a recollir-lo els familiars. Aquest certificat és un document imprescindible per la identitat per una part, i per l'altra una mostra d'haver complert el deure de ciutadania. Es prega doncs, que tots els afectats passin a l'oficina instal·lada al segon pis de l’Ajuntament en el Departament d'Arxiu, on hi trobarem el Sergent Messeguer el qual els facilitarà dades i certificat de referència.

UNA VETLLADA BENÈFICA.

Organitzat per la Secció del Grup Excursionista "Egara", el proper dissabte a la nit, es celebrarà un acte artístic a profit del "Segell Pro Infància" en el qual col·laborarà la secció artística de l'esmentat Grup i la Rondalla del Centre Aragonés.

Donarem en properes edicions e! programa de l'acte.

PROPER FESTIVAL BENÈFIC DEL SINDICAT D'ESPECTACLES PÚBLICS U. G. T.

De dies ha ve preparant un acte de magnitud del qual estem segurs ha de constituir un esdeveniment artístic-cultural a la nostra ciutat, majorment tractant-se de la finalitat benèfica que es persegueix.

Ens plaurà donar a conèixer en properes edicions noves al respecte.

DONATIU AL CASAL DE L'INFANT "BUSQUETS".

Els obrers de la casa Pont. Aureli i Armengol (secció cosidores i esborradores) han fet lliurament de 24 mudades de roba per als nens i nenes i robes de vestir, per a les nenes de l'esmentat Casal de l'Infant Busquets.

VAILET REBEL.

La policia ha posat a la disposició del Tribunal Tutelar de menors un vailet d'aquesta ciutat, la conducta i forma d'actuar del qual és tan rebel, que els seus pares veient-se incapaços de dominar-lo no han dubtat a lliurar-lo a l'autoritat perquè procurin fer-lo esmenar.

CONTRA LA PROSTITUCIÓ CLANDESTINA.

Els agents de la Inspecció de Vigilància de la nostra ciutat, prossegueixen la seva campanya contra aquest gran perill, més estès del que ens pensem, a la nostra ciutat, de la prostitució clandestina, desenrotllada alarmantment en aquests últims temps, sobretot.

Tal com ens manifestava aquest matí el Cap local de la Policia, camarada Munté, els esforços dels agents a les seves ordres, van dirigits a no permetre que cap noia exerceixi la prostitució sense estar degudament autoritzada, Es procura, si són joves, reformar-les, però si senten massa atracció per la vida equivocada, no queda altre remei, de moment que obligar-les atreure el corresponent carnet.

Precisament —ens ha dit Munté— hi ha el cas d'una noia, que com us vàrem dir dies enrere, procuràrem ocupar-la en feines decents. Amb tot es veu que se sent atreta, cap el mal camí i l'hem sorpresa exercint el que volíem evitar, per la qual cosa, l'hem obligada a prendre carnet. Aquesta noia és coneguda per «l’Escolàstica».

També ens ha donat compte d'altres dos casos. Les noies Paquita Ortiz i Teresa Bairaguet, que exercien la prostitució dintre la clandestinitat també han estat obligades a prendre el carnet i així continuarà fent-se amb totes les noies que sorprenguem, que són moltes, desgraciadament — diu Munté— però no podran continuar amagant-ho, car treballarem intensament per acabar amb la clandestina professió.

DOS AGENTS MÉS, A LA PLANTILLA LOCAL.

Aquest matí, han ingressat a la plantilla ,local de la Inspecció de Vigilància, altres dos agents arribats de Barcelona i que en endavant exerciran les funcions de vigilància a la nostra ciutat.

GONÇAL DE REPARAZ A TERRASSA.

Organitzada per les Oficines de Propaganda C.N.T. F.A.I. i JJ. LL. tindrà lloc el proper diumenge a les 11 del mati, al Cinema Rambla, una interessant conferència cultural a càrrec de l'eminent periodista i historiador Gonçal de Reparaz, el qual desenvoluparà el suggestiu tema "Orígens del poble ibèric".

L'acte serà públic i s'encarregarà de la presentació del conferenciant, el company Francesc Sàbat, d'aquestes oficines.

VISITA A LA VEÏNA LOCALITAT DE RELLINARS.

Per al vinent diumenge, el Partit, les Joventuts i la secció femenina, han organitzat una excursió-visita a la veïna vila de Rellinars a fi d’intensificar les nostres relacions, amb els elements d'aquell poble.

Per a més detalls, dirigiu-vos à les Secretaries respectives de les esmentades seccions.

AVUI, CELEBRACIÓ DEL CONCERT PRO MADRID.

Avui, en el Cinema Rambla, a dos quarts de deu es celebrarà el concert popular, que com hem anat notificant en altres edicions, anirà a càrrec de la Banda Municipal de Madrid.

Avui, cap ciutadà no pot mancar-hi. tota vegada que el concert de referència és d'ajut i homenatge al poble de Madrid, al qual hem de manifestar la nostra simpatia i admiració, com compensació de la seva abnegada lluita a favor de la causa que tots defensem.

L'acte musical d'avui té un tríptic sentit: Bona música, Ajut necessari i Homenatge merescut.

No hay comentarios: