sábado, 1 de mayo de 2021

Front, edició de dissabte, 1 Maig 1937, pàg. 2

La fira d’enguany

Aquesta manifestació comercial tan popular arreu de Catalunya, ve aquests dies a instal·lar-se novament a Terrassa. L'arribada d'aquest dia aconseguia despertar abans l'alegria de molts ciutadans. De tots aquells que podien gastar-se algun diner amb la compra de quelcom més o menys utilitzable o que fes contents als infants. Diada de passeigs i de tabola, de curiositats i galanteries. Els que econòmicament no podien gaudir de la mateixa, havien de veure apenats la diferència de llur condició humil, de treballador, comparada amb la d'altres més privilegiats, o senzillament, més sortosos entre la vida insegura de la societat burgesa.

Aquest any el dolor de la guerra és massa colpidor perquè puguem alegrar-nos. Tenim altres deures que ens i priven de pensar ni tan sols amb la fira i les seves variacions divertides. Tampoc podem perdre massa temps.

Al Passeig tampoc no podrem guaitar-hi masses parades. Son escasses les que s'han traslladat allà. Tot incita a la tristesa. Els esdeveniments vergonyosos d'aquesta reraguarda acaben de frapar a tots els que voldríem veure en ella el cantó enèrgic i treballador de la guerra. Tot plegat fa que hom no pensi amb què desprès de tot hi ha uns éssers que viuen d'aquest comerç i que la Revolució no ha emparat encara, que viuen a la millor eventualment.

Són massa les constatacions que obliguen a pensar així. Hi ha aquest mes de Maig prometedor, que ha sorgit avui nebulós, però que ahir fou compensat amb escreix amb la nova de guerra que ens feu emocionar a tols. L'"España" no tornarà més a les nostres costes.

Q.

PROGRAMA DEL CONCERT QUE DONARÀ LA BANDA MUNICIPAL DE MADRID.

A continuació detallem el programa popular del concert que executarà la prestigiosa Banda Municipal de Madrid el propvinent dimecres dia 7, en el cinema Rambla.

Primera part:

 “El dos de mayo” (pasodoble) de Chueca.

“Las Golondrinas” (pantomima), De Usandizaga.

“Fundición de acero” música de máquinas de Mossoulov.

“Bohemios” (selección) Vives.

“La Santa Espina” (sardana) Morera.

“La verbena de la Paloma”, fantasía Breton

Segona part:

“La del manojo de rosas” (fantasía), Sorozábal.

“Célebre tarantela”, Gottschalt

“La cançó de la pastora” Vicens

“La Dolores” Breton

“La boda de Luis Alonso”.

Des d’avui podran adquirir-se les localitats, als preus d’una pesseta, pati de butaques, a les següents organitzacions: U. G. T., C. N. T., E. R. C. (Casa del Poble), A. C. R. (Centre Catalanista Republicà), J. C. I. (P. O. U. M.), P. S. U. C, Unió de Rabassaires (Sant Pere), Amics de les Arts, Casino del Comerç, Joventut Terrassenca (Coro Vell) i Centre Aragonès.

I els qui desitgin localitats numerades per al primer pis al preu de 1’50 ptes., poden adquirir-les a la taquilla del Cinema la Rambla, des del dilluns de 6 a 8 de la tarda.

UN CURSET DE GEOMETRIA

La Federació Catalana de Treballadors de l’Ensenyança a la nostra ciutat, atent sempre a les peticions dels seus afiliats ens invita a incórrer al Curset de Geometria que tot just ha començat a donar el professor Albinyana, tots els dimecres, de 8 a 9 de la vetlla, a la seva escola, carrer Parellada, 2.

Els amants de l’estudi se’ls ha presentat una bona oportunitat.

LA VALOR DEL SEGELL PRO INFÀNCIA

El Segell "Pro Infància" té al seu favor, l'haver creat i sostingut un establiment per cada campanya que ha menat a terme.

Ajudeu-nos per a conquistar el més gran succés en la present campanya.

SESSIÓ D’ART PRO HOSPITALS DE SANG

L’Associació d’Alumnes i ex alumnes de l’Escola d’Arts i Oficis freturosa de cooperar a les necessitats exigents de la guerra i ensems donar a conèixer als seus associats i pobles en general les seves tasques culturals ha organitzat una sessió d'Art a profit d'Hospitals de Sang per al dia 16 de maig proper, en la qual a més de projectar-se uns films amateurs, executarà un selecte concert que anirà a càrrec del recomanat i distingidíssim quartet vocal que porta per nom ORPHEUS.

Pel caire que té aquest acte, anirem transmetent per mitjà de la nostra premsa les dades consegüents.

NOTA ACLARATORIA

La Presidència del Consell Municipal adverteix als ciutadans que el sistema de vals de moneda fraccionaria de la qual es serveixen alguns comerciants de la localitat, no tenen cap garantia ni son autoritzats. Es posa de manifest aquest aclariment perquè els ciutadans que acceptin els vals de referència en cas de passar-los alguna irregularitat no tindran cap dret a cursar cap reclamació.

NOTA DE LA CONSELLERIA D'ASSISTÈNCIA SOCIAL

La Conselleria d'Assistència Social prega a les infermeres i companyes expertes que es dediquin al servei domiciliari passin per aquest departament a fi d'efectuar un nou allistament que permeti el bon funcionament d'aquest servei.

No hay comentarios: