domingo, 23 de mayo de 2021

L'HORA NOVA (Vic) - 15/05/1937, Pàgina 2 de 8

 

PER QUÈ TAN SECTARISME?

A Catalunya, hi ha un sector, que és la U . G . T., que l'arbrat no li deixa veure el bosc, i es comprèn, com que el P. S. U. C. graponeja en aquesta central sindical a la mida del seu gust, fa que, ja des de temps, es faci una guerra sense quartel a aquells militants antics, autèntics i revolucionaris de la U. G. T., que havien posat de manifest la seva actuació davant la burgesia.

Però, és clar, com que avui el vuitanta per cent de la burgesia, esta enquadrada en aquest partit que es diu P. S. U. C., i la majoria de treballadors revolucionaris, es troben en les fileres del P. O. U. M., això és la causa d'aquesta guerra i aquest sectarisme.

Sols analitzarem uns quants fets, per a què ens demostrin la veritat.

Primerament, veiem com aquest famós Comitè Executiu de la Regional catalana, U . G. T., destitueix la Junta del Ram de la Fusta de Barcelona . Més tard, fa el mateix amb el Ram Mercantil de Lleida. Poc temps després, publica una nota desautoritzant el C. A. D. C. l.

Ah!, però no s'acaba aquí l'assumpte. Un bon dia, aquells que tan prediquen la unitat, prenen, personalment, per assalt, els Sindicats de la U. G . T. Per què ho feren tot això? Doncs, perquè a Terrassa, igual que als demés llocs, que I ‘Executiva ha desautoritzat, hi havien obrers revolucionaris, obrers del P. O. U. M.

Doncs, bé, ugetistes: No tan sectarisme!! Mireu vos bé com han quedat els Sindicats d e Terrassa . La federació local, comptava amb dotze mil afiliats, i avui, aquests, estan dividits; sols uns tres mil han volgut acceptar el Reformisme del P. S. U. C., ja que els nou mil restants; encara que us pesi, estan baix la influencia del P. O. U. M.

El seu sectarisme, però, no es veu encara ben satisfet, i només cal mirar les notes del Comitè Nacional de la U. G. T. Fa pocs dies que, una d'aquestes notes, deia que s'havia de fer una depuració dintre els rengles de la Sindical, i que cap element ingressat després del 19 de juliol no podia tenir cap càrrec representatiu dintre I ‘Organització. Però I ‘Executiva de Catalunya, ho devia entendre al revés, ja que llençà una nota dient: que tots els afiliats de dita Sindical que tinguessin carnet del P. O. U. M., tenien d'ésser donats de baixa. Però, és ciar, quan la Directiva Nacional va donar-se compte d'aquestes maniobres, els torna a cridar a· l’ordre prohibint-los, terminantment, a obrar d'aquesta manera.

Treballadors de la U. G. T., si aquesta és la unitat que vosaltres voleu, tireu endavant amb la vostra unitat.

LLUIS AUMATELL.

No hay comentarios: