martes, 25 de mayo de 2021

El Dia, edició de dilluns 17 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

GAS

El comitè de "SERVEIS DE GAS UNIFICATS DE CATALUNYA.” posa a coneixement dels seus abonats que ahir, diumenge, va deixar de donar fluid a l'hora acostumada del vespre, per trobar-se sense matèria prima, a desgrat d'haver-nos anunciat un carregament d'hulla per tot el dissabte i que per causes alienes, no va arribar. Heus ací el motiu pel qual aquest Comitè no va anunciar-ho per mitjà de la premsa local el passat dissabte, fent-ho, a bastament, ahir diumenge, des del micròfon de "Ràdio Terrassa".

Aquest Comitè espera resoldre el problema en un termini brevíssim i mentrestant ha posat a la venda carbó vegetal el qual pot adquirir-se a la Fàbrica de Gas de 9 a 12 i de 2 a dos quarts de sis.

Terrassa, 17 de maig de] 1937.

IMPORTANT NOTA DE LA L'UNIÓ GENERAL DE TREBALLADORS.

Reunits d'una part els companys. Espartacus Puig. en representació del Comitè Executiu; Lluís Panadés i Enric Campistrou en representació ambdós del Comitè Local, i de l'altra Francesc Olivé en representació dc l'Associació d'Empleats i Tècnics  i Frederic Pujal, en representació del Sindicat Obrer de la Indústria Tèxtil i Fabril; Cebrià Casamajor, en representació del Sindicat de la! Metal·lúrgia i Derivats; Valentí Ballbé, en representació del Sindicat de Contramestres; Joan Cornet, en representació de] Col·legi d'Agents Comercials; Pau Vila, en re-presentació del Sindicat de Industries Gràfiques i Similars, i Francesc Canelles en representació del Sindicat d'Obrers Flequers, per tal de resoldre el plet plantejat en el si di lm Unió Local de Sindicats Obrers, (U. G. T.) acorden el següent pacte:

Primer.— Reconeixement i acatament del Comitè Local i altres organismes superiors.

Segon.─ Els Comitès Comarcal i Local es responsabilitzen davant el Comitè Regional i davant dels representants dels Sindicats esmentats, per a deixar sense efecte la circular del Comitè Regional de data 8 del corrent en el que referència a les expulsions, les quals seran substituïdes per una inhabilitació per a ocupar càrrec de Junta, la durada de la qual serà de dos mesos en el total termini, els Comitès Comarcal i Local, conjuntament amb representacions de totes les Juntes dels Sindicats, estudiaran la possibilitat d'anul·lar la inhabilitació atenent-se a la conducta sindical observada pels companys sancionats, en el transcurs de llur inhabilitació.

Tercer.— Els representants de les Juntes que consignen, convocaran immediatament assemblees de llurs respectius Sindicats, a les quals hi assistirà una representació del Comitè Executiu. En aquestes Assemblees, les Juntes presentaran la dimissió de llurs càrrecs, donant a conèixer el contingut d'aquest pacte i la interpretació que es dóna a la circular a què ens hem referit.

Quart.— Per a l'elecció de la nova Junta i per tal que serveixi de norma, s'entendrà que poden ésser reelegits els companys de les actuals Juntes que no es trobin afectats per la inhabilitació temporal.

I perquè consti, signen el present pacte i per duplicat a la ciutat de; Terrassa, a setze de maig de 1937.

Espartacus Puig, Lluís Panadés, Enric Campistrou, Francesc Olivé, Frederic Pujals. Cebrià Casamajor Valentí Ballbé, Joan Cornet, Pau Vila, Francesc Canelles.

DEFENSA PASSIVA ORGANITZADA.

Avui. a les 7 de la tarda, es reunirà la Ponència de tècnics municipals integrada pels companys Paulís Sapés. Vallés i Vinyals encarregats per la Defensa Passiva Organitzada de redactar unes noves instruccions per a la població civil terrassenca en cas de bombardeig aeri, les quals una vegada aprovades i impreses seran repartides al veïnat per llur coneixement.

PER ALS OUE VULGUIN CONSTRUIR REFUGIS.

Totes les indústries col·lectivitzades o socialitzades o bé els particulars que vulguin construir refugis subterranis pel seu compte en determinats indrets de la nostra ciutat poden dirigir-se pel seu millor assessorament als tècnics municipals, companys instruccions per a la població civil els atendran gratuïtament, atenent-se a les instruccions rebudes del President del Consell Municipal i de la Junta de Defensa Passiva Organitzada.

Caldrà, però, que la petició es faci per escrit i vingui avalada per una signatura responsable.

NOTA DEL SINDICAT AGRÍCOLA COOPERATIU DE RABASSAIRES.

Posem a coneixement dels nostres associats, que a l'objecte d'evitar les molèsties que ocasionen les cues, s'ha disposat que per a tots els subministres de la nostra Sucursal de Vendes del carrer de Topete, es regeixin els associats, en endavant, els següents ordres:

Dilluns. Carnets núm. 1 al 350.

Dimarts. Del 351 al 700.

Dimecres. Del 701 al 1.050.

Dijous. Del 1.400 al 1.750,

Divendres, Del 1.751 al 2.000.

Esperem dels nostres associats que, en interès propi, s'atendran a les presents disposicions.

També tenim a bé participar-los que aquesta setmana hi haurà patates.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

Assistits en les darreres vint-i-quatre hores a l'esmentat dispensari.

Antònia Prats, de 37 anys, domiciliada a la carretera de Rubí. 185, la qual ha estat curada d'una mossegada de gos que li fou donada a la via pública.

Jaume Fornells, de 11 anys d'edat, també ha estat curat d'una mossegada de gos. Ha passat al seu domicili. Bruch. 109.

Pere Jordà, de 21 anys d'edat, presentava segons diagnòstic del metge de guàrdia, ferida contusa al colze dret i excoriacions a ambdós braços, a causa d'una caiguda a la via pública.

QUARTA CAMPANYA DEL "SEGELL PRO INFANCIA”.

Degut a les anormals circumstàncies que ha passat aquests últims dies Barcelona, a conseqüència dels quals no s'han pogut fer trameses de segells als Comitès Locals amb la deguda regularitat, el Comitè Directiu Central del "Segell Pro Infància” ha acordat prorrogar el període de venda del "Segell" tretze dies més, i per tant la Quarta Campanya, acabarà d'una manera definitiva el dia 13 de juny pròxim.

AI mateix temps. es recorda a tothom, que els "Segells Pro infància" són venuts per tots els Comitès Locals de cada població a tots els estancs de Catalunya, a la majoria de les escoles, a la Secretaria General d'Assistència Social, i a les Oficines del "Segell Pro Infància''. (Consell de Cent, 365, Telèfon, 24.701).

LA TOURNÉE DE LA BANDA MUNICIPAL DE MADRID.

El Concert Popular a càrrec de la Banda Municipal de Madrid per a demà passat dimecres, l'organitzador del qual ha estat la Comissió de Cultura del nostre Ajuntament, amb la col·laboració de la Comissaria de Propaganda de la Generalitat, deixarà un bon record del seu conjunt musical a la nostra ciutat.

Com hom sap, amb la tournée que l'esmentada Banda està realitzant arreu de Catalunya, obté uns èxits els quals no poden ésser més falaguers. Estem convençuts que Terrassa voldrà continuar el camí dels èxits la Banda de referència. Cal recordar que és un concert benèfic d'ajut i homenatge al poble lluitador de Madrid.

CANTARÀ HIPÒLIT LÀZARO A LA NOSTRA CIUTAT?.

Per referències fidedignes, sabem que el Comitè del Teatre del Poble està realitzant laborioses gestions, les quals sembla que seran coronades pel més feliç dels èxits, per tal que la nostra ciutat pugui gaudir d'alguna o algunes representacions teatrals de sarsuela en les quals prendrà part el popular Hipòlit Lázaro, un dels artistes preeminents de la nostra terra en aquest gènere.

No cal pas que fem constar la satisfacció que ens proporciona aquesta notícia i esperem lliurament del breus dies podrem fer públiques dades més completes.

No hay comentarios: